Dienstag, 11. August 2009

Bundesliga'daki teknik adamlarin gelecegi...

Bir önceki postta Labbadia'nin sezon sonunu göremeyecegi iddiasinda bulundum, diger teknik adamlar üzerinden bu tahminlere devam edelim.

Ilk sirayi takimda kalmayi sürdürecekler olanlara vermek istiyorum.

Thomas Schaaf: Bremen'in geleneginde var uzun süre ayni teknik adamla calismak. 1999'da basladigi görevinde su anda Thomas Schaaf ligin en eski teknik adami. Gecen sezon ligte kötüydüler, ama UEFA'da finale cikabildiler... SL+Uefa performansindan kulübün kasasina 30 milyon euro girdigi söyleniyor. Bu sezon da yine gecen senekine benzer bir lig performansi cikartacaklar, bu belli. Savunmadaki sikintilarin halledilmedigi belli oluyor. Ama buna ragmen Schaff'in görevinin basinda kalacagina eminim.

Ralf Rangnick: Hoffenheim efnaseni diye bir baslik acilacaksa futbol tarihinin bir yerlerinde, onun altindaki imzalardan birisi de süphesiz Rangnick'inki olacak. Iyi bir bütce sagliyor baskan, kaliteli transferler yapiyorlar. Ama o oyunculari secebilmek ve onlardan bir takim yaratip performans alabilmek de teknik adam meziyeti. Yani parayla aciklanabilecek bir sey degil Hoffenheim'in bu basarisi. Bu sezon da iyi bir sene gecericekler bence ve Rangnick görevinin basinda devam edeceklerden birisi olacak haliyle...

Lucien Favre: Isini düzgün yapan, istikrarli bir isim. Bu istikrarini koruyacagindan hic süphem yok, onunla yola devam.

Felix Magath: Zor olacak Schalke ile isi. Onarilmasi gereken cok sorun var. O da bunlari bilerek gitti oraya, basaracaktir tahmin ediyorum. Bu yil belki sampiyon olamayacak, ama tatmin edici sonuclara imza atarak gelek yil icin de devam etmeyi garantileyecektir. Zaten eli de bir hayli güclü olarak geldi Schalke'ye... Kolayca kovulacak bir durumda olsaydi Wolfsburg'u birakip oraya gitmezdi saniyorum.

Michael Skibbe: Galatasaray icin profili kücük geldi ama, Frankfurt, Köln, Hannover gibi takimlar icin bicilmis kaftandir bence... Frankfurt'un hedefi olan lig dokuzunculugu bence olasi bir ihtimal, görevinin basinda kalacak olanlardan o da...

Jürgen Kloop: Dortmund'daki ikinci sezonunda takimin üzerine koymaya devam edecek, bundan hic süphem yok. Dortmunda'la gecirecegi ücüncü sezonu heycanla bekliyorum.

Robin Dutt: Bir teknik adamla uzun süreli calisma gelenegine sahip takimlardan birisi de Freiburg.

Armin Veh: Wolfsburg kaldigi yerden devam edecek, ilk macta bunun isaretleri verdi. Basarili gececegi beklenen sezonun arkasindan, elbette Veh de görevine devam edecektir...

Markus Babbel: Lige iyi baslamadilar ama ben Stuttgart ve Babbel'den ümitliyim. Babbel'in de görevinin basinda kalmaya devam edeceklerden oldugunu düsünüyorum.

Bu isimlerin disinda bir de gelecekleriyle ilgili tam bir fikir sahibi olamadiklarim var. Öngöremiyorum. Ayrilmak durumda da kalbilirler, ama devam da edebilirler. Simdi de onlari listeleyim.


Louis Van Gaal: Sampiyon olursa kesin kalir. Ama olamazsa, ne olur akibeti, bilemiyorum. Genel performansina bir bakilir ve duruma göre bir sonuca varilir herhalde... Sampiyon olabilir mi pekii, Bayern; hic belli degil... Elbette favori onlar, ama onlar zaten her sezon favori olarak basliyorlar lige. O yüzden Van Gaal'in akibeti belirsiz bence.

Zvonomir Soldo: Soldo kötü bir tercih degildi aslinda... Ama kurulan takim, yani yürütülen transfer politikasi cok berbatti. Eldeki kisitli bütceyi daha ekonomik degerlendirip, dar kadoruyu derinlestirme arayislarina girmek yerine, üc kurus etmez Podolski'ye 10 milyon vererek transferi bitirdiler nerdeyse... Her hangi bir mevkiide herhangi bir sakatlik olsa simdi yerine koyacak oyuncular yok. Dortmund macinda takimin bicareligine yakindan sahit oldu. Köln'ün durumunu hic iyi görmüyorum. Küme düserlerse Soldo da gider... Ama kalabilirlerse, o da kalir...

Dieter Hecking: Hecking'in durumu da Soldo ile benzerlik tasiyor... Takim, ilerleyen haftalarda ligin dibine demir atacak olursa yol olacaktir... Ama emin bölgelerde dolasabilirse kalir yine...

Thomas Tuchel: Daha 35 yasinda. Maclar baslamadan teknik adamlari Anderson'u kovan Mainz'in basina getirildi. Ikinci bir Kloop gözüyle bakiliyor. Akibetini tam kestirememekle beraberi, küme düsse dahi Mainz devam edecegi yönünde bir hissim var ama tam da emin degilim.

Michael Oenning: Nürnberg'i 2. Bundesliga'dan birinciye basariyla tasidi... Burda ne yaparlar bilmiyorum. Aslinda kendisi ve takimiyla ilgili de cok bir malumatim yok. O yüzden herhangi bir fikrim de yok.

Bunlar da bu sekilde... Sirada gitmesine kesin gözüyle baktimlarim var.

Jupp Heynckes: Zamaninda iyi bir hoca olmus olabilir. Uyguladigi metod ise yaramis filan olabilir vs. Ama o kendisini degisen ve gelisen sartlara adapte etme konusunda böyle dik kafali oldugu müddetce kaybetmeye mahkum olacaktir... Schalke ve M'Gladbach deneyimleri tam bir hüsran oldu, son calistirdigi iki takim. Onlarin yanina Leverkusen'i de ekleyeceginden süphem yok.

Michael Frontzeck: Hep kaybedenlerden birisi de bu. Gecen sene Bielefeld'den kovulmustu. Yanlis hatirlamiyorsam. Gladbach neden böyle bir tercihte buludunde anlamak mümkün degil. Kacinilmaz son bence cok yakin. Ayrilik.

Marcel Koller: Vfl Bochum, gecen sezon zar zor tutundu lige... Eldeki kadroyla daha iyisini yapmak da mümkün olmayabilirdi... Bu sezonda benzeri bir dönem bekliyor onlari. Sonucta ligte kalsalar da herhalde bu ikili arasindaki son sene olacak bu.

Labbadia'yi da dün yazmistik zaten.

Keine Kommentare: