Sonntag, 8. Februar 2009

Kader aglarini Anadolu icin örmüs bir defa...

Aslina bakarsaniz sadece bu sezon degil, son üc sezondur böyle üc büyükler. Son derece kötü oyuncu transferleri, yeteri kadar iyi calismadigi her halinden belli olan teknik direktörler. Ligin diger takimlari da gecen iki sezonda cok kötü oldugu icin üc büyüklerin özellikle de Fenerbahce ve Galatasaray'in defosu cok aciga cikmiyordu.

Ama bu sezon isler farkli, Sivas ve tabii ki daha da önemlisi Trabzon cok ciddiler. Hali hazirda büyüklerden de daha saglam takim hüviyetindeler. Su hafta itibariyle bu iki takim en yakin rakibi ile dört puan fark ile öndeler. Bunlardan sadece bir tanesi sayet yukarda olsa üc büyüklerin, özellikle de Galatasaray'in geriden gelip isleri toparlamasi icin cok büyük bir sansin hala mevcut oldugu söylenebilirdi ama bu sefer iki takim var yukarda. Ikisini de ayni anda geride birakman lazim.

Mümkün degil mi; elbette evet, hem de hala sansi var üc büyüklerin, özellikle de Galatasaray'in. Ama bir de ortada ortaya konulan futbol var. Bu takimlarin da birbirleriyle oynayacaklari maclar var. Yani Trabzon'u ve Sivas'i yakalamaya calisacak olan Galatasaray, Fenerbahce ve Besiktas ile oynayacak. Aynisi elbette Fenerbahce ve Besiktas icin de gecerli. Daha bir de bu takimlarin, kolay lokma olmayan Gaziantep, Kayseri gibi takimlarla deplesmanda oynayacaklarini göz önünde bulundurursak, ilk defa, yani ben bu oyunu izledim izleyeli ilk defa Anadolu'dan bir sampiyon icin sartlar bir hayli müsait ilerliyor. Umarim öyle de olur ve büyükler de kendilerine söyle dönüp bir bakarlar...