Sonntag, 27. November 2011

Tadsiz gidisat

Yazinki olaylardan sonra benim zaten diger pekcok Fenerbahceli gibi, artik bu ligi izlemekten zevk alabilmem sozkonusu olmayacakti. Yine de futbola baglayan bir sey vardi: takimin inatla kendi verdigi onur mucadelesi. Galibiyetleri sampiyon olmaktan, uc puani cebe indirmis olmaktan filan falan degil, takimin ayaginin tokezlemesini dort gozle bekleyenlerin canini sikiyor olmasindan dolayi askla karsiliyordum.

Sivasspor maciyla birlikte bu sihir de bozulmustu ve artik, iyice koptum. Ama yine de bir barin onunden filan gecerken o dev ekrani icerde gordugumde ve alex'in kel kafasi camdan disariya suzulerek bana ulastiginda kendimi tutamayip giriveriyorum iceriye. Son Genclerbirligi maci da boyle oldu.

Ama ne yazikki sonuc yine son zamanlarda oldugu gibi kotu oldu. Belki Genclerbirligi gibi bir deplasmanindan beraberlikle donmek bir anlamda iyi olarak yorumlanabilir ama esas keyif kacirtici olan durum baska: bu takim pozisyona giremiyor. Giderek takim, Aykut Kocaman'in Ankaraspor'una filan benzemeye basladi. Iyi mucadele, disiplinli oyun anlayisi, bos pas vs ama uretkenlik vasat alti.

Bu sorun halledilmedigi muddetce de ligin devre arasina bu takim dorduncu sirada bile giremeyebilir; demedi demeyin.

Uretkenlikteki bu kisirligin en buyuk sebebi Bienvenu olarak tespit edilmis olacak ki, simdiden forvet arayislari baslamis. Anliyorum ve dahasi katiliyorum; Bienvenu ile sampiyonluk mucadelesi zor olacak. Ama soyler misiniz bana, su son, Sivas ve Genclerbirligi macinda hangi top rakip ceza alanina pozisyon olarak geldi de Bienvenu tehlikeli noktalarda yakaladigi bu firsatlari heba etti. Biz Bienvenu'nün dikkat ederseniz, gol vurusu zayifligini, duracagi yerlerde sorun yasiyor olusunu vs hic konusmuyor ve sorun olarak oralardan bahsetmiyoruz (bana kalirsa o durumlar icin de cok kotu ama henuz onlarin lafini etme firsatimiz dahi olmadi) cunku, ilerde yalniz kaliyor olmasindan, takimin hucumda cogalamiyor olmasindan mutevellit bu arkadasimiz surekli geriye gelmeye, on alanda alex ve digerleriyle ikili oyunlar yapamya calisiyor ve ordaki beceriksizlikleri ile biz kendisinden mutlu olamiyoruz. Yani ilerde vasat ustu bir golcumuz da olsa, yine durum degismeyecekti sanirim.

Lafin ozu benim ciddi manada keyfimi kacirmaya basladi bu takim.