Mittwoch, 28. Januar 2009

Bak su ise sen...

Huub Stevens adi midemi kaldirir. Ne zaman duysam yüzüm eksir, midemde meydana gelen bu rahatsizliktan dolayi.

Efendim kendisi bir zamanlar, üc-dört yil evvel, Köln'ü calistirmaktaydi, 2. Bundesliga'da. O sezon takimi birinci lige cikartmayi basardi. Tüm Köln halki kendisini cok sevmisti, haliyle. 1. Bundesliga'da da onunla devam etmek icin can atiyorlardi. Ama o da ne, Stevens takimi birakti. Mazaretu vardi ama: "Esim hasta, Hollanda'da onun yaninda olmaliyim." Hakketen de Stevens'in esi kanser hastasi. Yogun tedavi görüyor. O bakimdan kendisinin bu sözleri elbette yürek buruklugu yaratarak kabul gördü camiada. Arkasindan ögrendik ki, Roda takimi calistiyor Stevens Hollanda'da. Olabilir dedik; karisinin yaninda ama ayni zamanda bos da durmak istemiyor elbette. Ayni ülkede olmak farkli sehirler dahi olsa yeter onun icin. Hem Hollanda dedigin nedir ki, bir ucundan digeri ucu en fazla iki saatini alir. Neyse.. Buraya kadar hersey normal.

Sonra bir de baktim ki, Roda'yi birakan Stevens tekrar Bundesliga'ya dönmüstü. Hamburger SV'nin basina. E yuh artik dedim icimden. Hani hastaydi senin esin, hani onun yaninda olmak istiyordun. Arastirdim hala hasta esi. Neyse efendim bu mide bulantisi o zaman basladi bu isme karsi iste. Arkasindan basarili denilebilecek bir 1,5 sene gecirdi kendisi Hmaburger SV ile. Sonrasi mi..? Sonrasi cok ilginc. Yine kendisiyle mutlu iken camia, onunla devam etmek istiyorken Stevens karisinin yaninda olmasi gerektigini anladi tekrar. Yuh artik dedim kendi kendime. Kesin bu isin altinda bir is vardi ama ne; sonra anlasildi tabii, meger hocasini kovan PSV ile anlasmis arkadasimiz.

Simdi ögrendik ki PSV'den de ayrilmis. Sebeb bu sefer esi degil. Olamaz zaten yaninda. Pekii nedir: Oyuncularla yeterince diyalog kuramamis. Onca sene futbol ile ilgileniyorum, böyle bir bahaneyi ilk defa duydum hayatimda. PSV bu sezon AZ'nin cok gerisinde kalmisti. Bir süre sonra onun Bundesliga'da bir takim calistirirken görürsek sasirmayalim derim.