Sonntag, 1. Februar 2009

Fenerbahce avcunu yalarken...!

Guiza, Maldona'da, Josico, Ali Bilgin, Kazim Kazim, Yasin Cakmak....

Transfer politikasi bu ekibi olusturmus bir yönetim ile bu sonuc sasirtici degil aslinda.

Bundesliga'da 18. Hafta...!


Hafta tam olarak tamamlanmadi, bugün iki karsilasma daha var ama, hafta ici islerin yogunlugu nedeniyle yazmak sikinti oldugu icin dünkü oynanan maclarin dahi güme gitmesi tehlikesi oluyor. O bakimdan ben pazar sabahlari, cumartesi ve cumadan kalma maclarin özetini, Bundesliga'dan vermeye calisacagim.

Haftanin ilk ve ikinci devrenin acilir maci cuma aksami Hambur'ta oynandi. Bayern'in iki golünün verilmedigi karsilasmada Hamburg, Petric'in attigi tek golle galip geldi. Bayern'in gollerinin verilmemis olmasi, Hamburg'un galibiyeti haketmedigi anlamina da gelmemeli tam anlamiyla. Zira muazzam bir ilk yari oynadilar, iki toplari direkten döndü. Karsilasma boyunca her zaman Bayern'den bir vites öndelerdi. Bu galibiyetle Hamburg, Bayern'in 1 puan üzerine de cikmis oldu.

Cumartesi ögleden sonrasinin karsilasmalari ise oldukca heycanli mücadelelere sahne oldu.

Lider Hoffenheim icin Energie Cottbus mücadelesi tarihi bir anlam da ifade ediyordu. Cünkü bu Hoffenheim'in yeni yuvasindaki ilk resmi karsilasmaydi. Rhein Necker Arena'daki ilk mücadelesini Hoffenheim, cok iyi bir oyunla olmasa da, 2-0 ile kazanmayi bildi. Ilk gol Ba'dan geldi, ikincisi ise yeni transfer Sanogo'dan. Hoffenheim'in eksikleri coktu; Ibisevic, Obasi ve Eduardo takimin en önemli üc hücum silahi saha yer alamadi. O bakimdan kötü oyuna ragmen alinan bu üc puana tahmin ediyorum bütünüyle memnun kalinmali. Bu galibiyetle Hoffenheim yeniden Bayern'in 3 puan üstüne yükseldi. Ama hocalari ihtiyati elden hala birakmiyor: "Gökkubbe basimiza yikilmadigi müddetce, Bayern bu sezon sampiyon".

Bir baska heycanli mücadele de, Dortmund'da oynandi. Skibbe'nin biraktigi yerden üzerine koyarak ilerleyen Bayer Leverkusen, Dortmund karsisinda da olagan üstü hizli ve pasa dayali futbolunu yine sergiledi, bastan sona da üstün tarafti ama kacirdiklari onlarca sansin yüzünden ancak beraberlik cikartabildiler bu deplesmandan. Dortmund'da mac baslarken hafta ici oynanan Bremen karsisinda kupa macinda merdiven bosluguna düserek hayatini kaybeden talihsiz taraftar icin saygi durusunda bulunuldu.

Hannover-Schalke mücadelesinin galibi ise ev sahibi ekip. Schalke'de kriz devam ediyor. Her sey üstüste gelecek ya; yiginla gol pozisyonuna girdiler ama bir türlü topu filelerle bulusturamadilar. Kahredici bir dizi talihsizlik evresi icerisindeler; dilerim cikarlar bir sekilde... Oldukca büyük ümitler ve pahali transferle baslayan sezonun simdiye kadarki gelindigi yer tam bir hayal kirikligi. Bu noktadan itibaren besinci siraya yükselip UEFA'ya katilabilmek Schalke icin en büyük amac olmali. Ama isler bu hedef icin de hic kolay degil; cünkü Wolfsburg, Bremen, Stuttgart, Dortmund, Berlin, Leverkusen ve Hamburg ile kapisacaklar bu hedefte.

Köln gibi bu ligin güclü gelenege sahip ama son senelerde sürekli ikinci lige düsmek ve tekrar birinci lige cikmak arasinda giden takimlardan M'Gladbach ile Stuttgart arasindaki karsilasmanin galibi, beklenildigi gibi ev sahibi Stuttgart'ti. Devre arasinda yaptiklari onca transfer de, teknik direktör degisikligi de onlari kurtarmaya yeter mi bilmiyorum. Son sirada olmari ve sadece 11 puan toplamis olmalari bu konuda iyimser olmamizi engelliyor ama öbür taraftan, kümede kalma mücadelesinde cekisecegi diger takimlarin da durumu kendisinden cok iyi degil.
Bu sezonun süpsiz performanslarinindan birini de Berlin sergiliyor. Bu hafta da Frankfurt karsisinda sahadan galip ayrildilar. Iki takim da teknik adamlariyla sözlesmelerini uzatarak ciktilar karsilasmaya, iki tarafin da durumdan memnun oldugu anlimina gelir bu. Berlin, bu glibiyetle Hoffenheim'in 2 puan gerisinde ikinci siraya yükseldi.
Cumartesi'nin son karsilasmasi da Köln ile Wolfsburg arasindaydi. Gecen haftalarda yagan yogun kar, Köln'ün sahasini da mahvetmisti. Türkiye'deki herhangi bir anadolu takiminin sahasi gibiydi. Hatta karsi karsiya kaldigi bir pozisyonda Ishiaku'nun ayaginin zemine takilip topu galeciye teslim etmesi ile galibiyete dahi mal oldu denilebilir bu zemin. Köln'ün sahasinin bu haliyle ilgili en güzel ve esprili yorumu Wolfsburg'lu bir oyuncu yapti: "Köln Podolski icin para biriktirdiginden galiba cimleri yenileyemiyor". Bu humor duygusunun darisi bizim futbolcularimizin basina. Novakovic, Geromel cezali. Wome sakat. Bu derece büyük eksiklere ragmen Köln'ün beraberlikle ayrilmasi hatta ilk yari da cok iyi bir oyun ortaya koymasi, camiaca tatmin edici bulundu. Daum ikinci yari icin hedeflerinin 23 puan oldugunu söylüyordu. 1'ini aldilar kaldi 22. Wolfsburg icin ise acikcasi ne demeli bilmiyorum. Ligteki konumlari iyi, hic fena degil. Ama diger taraftan su anda sirf parayla ordalar diye basarisi bazilarinca kücümsenen Hoffenheim'in harcadigi transfer parasinin bilmem kac katini harcamis olmalarina ragmen bulunduklari yer iyi midir; emin degilim.