Dienstag, 27. Januar 2009

Biraz daha sagduyu...!

Fenerbahce ilk yarinin sonlarina dogru cok iyi toplarlanmis, üst üste 10 hafta kaybetmeyerek sezon basindaki derbeder görüntüsünden uzaklasmisti.

Bu noktadan sonra basta Aragones olmak üzere hedef tahtasinda olan herkes daha bir sevimli görülmeye baslanmisti. Ama o da ne; haftasonu oynanan ve aslinda yine kaybedilmeyen bir Trabzonspor karsilasmasi sonrasi bloglar arasinda dolasirken, tvlerde spor programlarini izlerken edindigim izlenim bu ilk cinnet halinin yeniden ortaya ciktigi yönünde...

Mehmet Demirkol diyor ki mesela pazar aksami TRT Stadyumunda o küstah gülüsünü kondurdugu dudagiyla, "Aragones mutsuz... Sene basinda deydiler ki Aragones'e 'senin elindeki kadro bu sen bu oyuncularla oynacaksin.' Eminim imza atmazdi Fenerbahce'ye.."

Ayni programin sunucusu da, Hakan'a soruyor: "Sence Fenerbahce'nin sampiyonluk sansi bu karsilasmadan sonra da devam ediyor mu?" Höh diyesi geliyor insanin. Sonuca bakiyorum: 0-0. Ortada bir facia yok. Evet oyun olarak rakip bir adim önde; ama o rakip Trabzonspor. Bu ülkenin en büyük camialarindan. Bu sezonun en istahli sampiyon adaylarindan. Lig ikincisi. Sonra lig tabelasina bakiyorum. Fenerbahce besinci sirada, ama, lider ile arasinda sadece dört puan fark var. üstündeki takimlarin ikisiyle de ayni puanda.

Nasil bu kadar cabuk dönüsebiliyor fikirler, nasil bu kadar kolay bir mac sonucundan bir baska mac sonucuna düsünceler degisiyor; anlamak mümkün degil. Aragones yine hedef tahtasinda. Alex oyundan cikar miymis, vatandaslari Josico ve Guiza'yi kolluyormus, bir an evvel gitmesi gerekiyormus vs vs vs.

Halbuki hicbir sey bitmis degil. Ve Fenerbahce'nin kadro kalitesi, bireysel anlamda yetenekli oyunculardan olussa da iyi degil. Cünkü birtakim dengesizlikler iceriyor. Ortasaha cok ciliz. Takimin beyni denilen, taraftarlarin sevgilisi, sadece yürüyor sahada, 14 milyon euroluk forveti asla ve asla takimin sistemine ver hücum partneri Alex'e uyum saglayabilmis degil. Bunca eksikligin icinde varilan nokta hic de kötü degil bence. Illaki elestirilecek birisi varsa o da bu takimi kuranlardir, ve bu takimi Aragones kurmamistir.