Mittwoch, 29. Juli 2009

Schumacher yeniden pistte


Önce istemedigini belirtmisti ama galiba bugün, fikrini degistirmis. Massa'nin yerine yeniden pistlerde Schumacher.

O biraktiktan sonra ben de birakmistim Formel 1'i... Simdi yeniden döner miyim bilinmez ama en azindan sonuclari merak edecegim, o acik.

Rangnick; güzel futboldan asla ödün vermez

Saolsun Kicker, Bundesliga baslamak üzereyken takimlar hakkinda yorum sahibi olabilmemiz icin bizlere derli toplu bir hayli bilgi sunuyor.

Rangnick'in Hoffenheim'ini da ele almislar. Futbolseverlerin yakindan bildigi gibi Hoffenheim'in gecen sezon ilk devre ortaligi kasip kavurmustu. Acaba sampiyon olabilirler mi derken insanlar, onlar ikinci devre lig tarihinin en kötü ikinci devresini cikartan takim ünvanini taktilar omuzlarina. Ligi de bu yüzden yedinci sirada bitirebildiler ancak. Hoffenheim'in bu basarisi cok süpriz olmamisti benim icin aslinda. Rangnick de benim aynen Hitzfeld gibi, hayranlik duydugum bir hocadir. O nereye gitse ben de pesinden izini sürerim. En son Schalke'den kovuldugunda da sürekli haberlerini yokluyordum, nereyle anlasti, anlasacak seklinde. Icimden de hep Fenerbahce'de solugu almasini temenni ederdim.

O sirada ücüncü lig takimlarindan Hoffenheim'in basina gectigini duyunca cok sasirmistim. Ama tabii o Hoffenheim'in nasil bir perspektif koydugunu önüne, takimin sahibinin kim oldugunu görünce vs. saskinligimin yerini merak ve heycan almaya baslamisti. Bundan bir 5 sezon sonra -ki su anda simdeden 3 sezon öncesinden konusuyoruz- ortaya ne cikacak seklinde bir soru zihnimi kurcalamaya baslamisti.

Neyse, girisi cok uzattik. 5 sezon sonrasina daha 2 sezon var. 3. sezonunda ise cok bilmis futbol ulemasi Hoffenheim ile ilgili kalem oynatmaya basladilar; 'görüyor musunuz bir köy takiminin yaptigi süprizi' seklinde idi yaklasimlari. Hoffenheim'i biraz da Rangnick tesadüfünden dolayi daha önceden takibe almis birisi olarak onlarin bu saskinliklarina müstehzi bir sekilde gülerek gecirdim günleri...

Projenin dördüncü sezonunda neler bekliyor bizleri, nasil hazirlandi Hoffenheim, kimleri aldi, kimleri gönderdi, simdi bunlarin özetine bakalim, Kicker'den de yararlanarak:


Hoop ile Rangnick arasinda kücük bir sürtüsme olmustu. Hoop takimin kadrosunun yeterli oldugunu, özellikle ekonomik krizi de göz önünde bulundurarak yeniden büyük transferler yapmanin mantikli olmadigini söylüyordu. Rangnick ise buna karsin, takimin takiviyeye ihtiyaci oldugunu, kücük bütceli ve kücük hedefli bir takimla kendisini cok fazla idendifike edemeyecegini belirtmisti. Bu savasin galibi simdilik Rangnick gibi duruyor, cünkü Hoop'un en fazla 10 milyon euro ayiririz dedigi transfer bütcesi bir hayli asilmis durumda yapilan transferlerle:

1. Josep Simunic, Hertha Berlin'den, 7 milyon euro...
2. Franco Zuculini, Arjantin, Racing Clup, orta saha, 18 yasinda ve cok büyük bir yetenek olarak gösteriliyor, 4,6 milyon euro
3.Maicosuel, Brezilya, Botafogo, orta saha ve forvet, 23 yasinda, 4,5 milyon euro...

Bunlarin disinda, KSC'den Eichner var, solbek... Ve yine santrafora, Arabistan'dan, Prince Tagoe... Ikisi de bonservizsiz geldiler Hoffenheim'a...

Takimdan ise bir tek Selim Teber ayrildi, Skibbe'nin takimi Frankfurt'a...

Yukardaki resimde de görülecegi gibi cok hücumcu bir takim Hoffenheim... Savunmayi da, Simunic ile daha da güclendirmis durumdalar...

Ibertsberger ve Beck, gecen sezonun, Weiss ile birlikte en göze batan gencleriydiler... Carlos Eduardo ve Obasi zaten kalitesi tartisilmaz isimler... Ibisevic'in sahada tam manasiyla yer alabilmesi icin daha zamana ihtiyaci var saniyorum. Demba Ba yine sakat saniyorum. Ayrica VFB Stuttgart'a transfer olma hikayesi onu bir hayli sevimsiz duruma itti taraftarlarin gözünde. O yüzden biraz da Tagoue ve Maicosuel tranferleri yapildi.

Kicker'in beklentisi Rangnick'in gecen sezon oldugu gibi önce defansif yönü güclü bir üclü orta saha kurgusu olusturacagi seklinde. Onlarin önüne de üclü bir hücum hatti. Bu üclü nasil dizilir; degisebilir diyorlar. Mesela ilerde sadece bir santrafor (mesela Ibisevic) ve onun arkasinda sarkik Obasi ve Eduardo; ya da Obasi ve Ibisevic cirft santrafor, onlarin hemen arkasinda Eduardo vs seklinde... Tabii bu isimlerin arasina, sakatliklar ve form durumlarina göre yeni transferler de katilacak...

Oldukca kaliteli ve güzel bir kadrou... Hücum oynamayi seven Rangnick'ten de ancak böyle bir takim kurmasi beklenirdi zaten.

Kicker'in beklentisi ilk besin icinde bir yer, ligte... Ben de onlara katiliyorum bu hususta.