Montag, 16. März 2009

Mehmet Ekici ve Deniz Yilmaz


Bu iki gencten birisini önümüzdeki günlerde Bayern'in "A" takiminda görürsek sasirmayalim...

Klose sakat. Alti ile sekiz haftadan bahsediliyor. Donovan yeniden Amerika'ya gitmis, neden gitmis bilmiyorum...

Toni de sakat bu aralar, neyseki haftasonuna yetismesi bekleniyor. Geriye bir tek Podolski kaliyor. Ki kendisi aslinda coktan köprüleri atmisti Bayern'le. Macburiyetten yeniden onun yüzüne bakmak zorunda kaldi. Yani, bu ayni zamanda Bayern'in paf takimindaki hücumcularin da A takimda kendisine yer bulabilme ihtimalinin ciktigi anlamina geliyor. En azindan yedek olarak. Paf takimindaki hücumculardan ikisi de resimlerdeki gencler: Mehmet Ekici (üstte) ve Deniz Yilmaz (altta).


Yalniz Deniz Yilmaz, ne yalan söyleyim, bende cok sempatik bir insanmis izlenimi uyandirmadi. Mesut Özil sevimsizligi aliyorum ondan.

Trabzonspor taraftari...


Kendi takimina bu derece zarar veren ikinci bir taraftar toplulugu var midir acaba yer yüzünde...?

Birak alla'seen!


Semih aciklama yapmis. Bursaspor'u deplasmanda yenip Kocaelispor karsisindaki kaybimizi telafi edecegiz demis. Hatayi düzeltmekten bahsediyor. Arkasindan da daha bütün takimlar birbirleriyle oynayacak geride de on hafta var hersey mümkün demis. Ben de eminim, Bursaspor'u yenecektir deplasmanda Fenerbahce. Hic süphem yok hatta. Zaten bu durum tam da bu seneki dengesiz Fenerbahce karakterine uyuyor. Ama ilerleyen haftalarda hic olmamasi gereken bir puan kaybina yine yol acacaktir kendileri...
O yüzden Semih'e, dostum birakin bunlari, siz bu sene bilmem kacinci defa ayaginiza kadar gelen firsati teperek, sampiyonlugu asla haketmediginizi kanitladiniz. Eger olursaniz bu baskalarinin size hediyesiyle olacak ancak demek istiyorum.

Yaser'in kirmizi karti...

Elimde pozisyonun fotografi yok. Bu konuya girmek de istemiyorum aslinda. Ama derbi mücadelesinin arkasindan okudugum Galatasarayli bloglardaki hakem serzenisi beni buna itti.

Yaser, Egemen ile mücadelye giriyor kenarda ciziye yakin bir yerde. O anda Egemen yerde, yan hakemin "dirsek" uyarisiyla Yaser kirmizi karti görüyor. Maci izleyen herkes zaten vakif pozisyona. Galatasarayli taraftarlarin isyani burda. Yaser'in o hareketine kirmizi karti vermeyi saniyorum haksiz buluyorlar. Egemen'in o basit darbeyle yere yigilip can cekisen bir canli görüntüsüne bürünmesini ise öfkeyle karsiliyorlar....

Yaser'in hareketi hic dolandirmadan söyleyecegim, kesinlikle kirmizi. Galatasaraylilarin buna itirazi ise olsa olsa takim sevgisinden gercekleri görmemekten, görmek istememekten kaynaklaniyor.

Tamam darbe cok hafif. Dirsek cok az kivrilmis. Direk bir dirsek ile sanki ikili bir mücadele yanlislik carpmis arasinda bir yerde... Ama bunlarin hicbir tanesi, gereksiz yere Yasir'in o dirsegi Egemen'in cenesine dogru kaldirmasini, hafifte olsa ona vurmasini yalanlamiyor... Böyle bir hareket direk kirmizidir evet. Kanlar icinde kalmasi gerekmiyor Egemen'in kirmizi verilmesi icin. Tesebbüs var ortada. Ve o tesebbüs tam da kazara degmis imaji vermek icin öyle hafiflestirilmis bir darbeye dönüsmüs durumda.

Egemen'in pozisyon sonrasi yerdeki teatrel kivranmalarina öfke duyan Galatasaraylilarin ise, Baros'un hemen her pozisyonda hakeme itiraz etmesini, taraftarlari proveke etmeye calismasini, darbe dahi almadan sirf Trabzonspor'un atagini kesmek icin yerde kivranip durmasini es gecmesi cok komik...