Samstag, 15. August 2009

Cumartesinden kisa kisa

Bugün ne kadar Bundesliga maci olduysa hepsine söyle biraz göz attim. Beraberinde bir de Trabzonsor-Diyarbakirspor karsilasmasini aradan cikarttim. Sonrasinda da Galatasaray-Denizlispor macina niyetlendim. Ilk yarinin sonunda bünye isyan etti ve evin yolunu tuttum.

München-Bremen: Bu karsilasma bir önceki postta da yazdigim gibi Bayern'in hosuna gitmeyecek bir sonucla bitti. Ama ortaya cikan bu sonuc aldatici olabilir; Bayern oyun olarak gelecek icin ümit verirken, Bremen her sezon biraz daha geriye gitmekte... Forvet kismi cok yetersiz bence. Özellikle de Sanogo'yu görmeye tahammül edemiyorum, Bremenliler nasil ediyor bilmiyorum. Ayni seyi savunma icin de söylemek mümkün. Takim savunmasi zaten iyi degil de, bireysel olarak da korkunc hatalar yapiyorlar. Fenerbahceliler de Bilica ve Önder'den sikayet edip dursunlar, Mertesacker ve Pasanen'li bir savunmaya sahip olmak da vardi; Allah muhafaza.

Leverkusen-Hoffenheim: Sevmedigim bir adam (Heynckes) ile sevdigim bir adam (Rangnick) karsi karsiyaydi. Ilginctir, iki sezondur aldigi sonuclarla artik Leverkusen'in Hoffenheim'a ters gelen bir rakip oldugunu söylebiliriz herhalde. Ligte hicbir takim karsisinda düsmedikleri kadar zor duruma düsüyor Hoffenheim, Leverkusen karsisinda. Bugün de öyle oldu.

Hamburg-Dortmund: Daha 12. dakika gösterilirken, 3-1 idi skor tabelasi. Cok fazla söylebilecek birsey yok benim adima, cünkü yayinci kurulus, karsilasma 3-1 olduktan sonra cok fazla dönmedi Hamburg'a... Dortmund icin üzüldüm ne yalan söyleyim.

Frankfurt-Nürnberg: Frankfurt benim net favorimdi. Maca da iyi basladilar, ilk golü buldular, ikinciyi de bulabilecek oyunu oynadilar. Pozisyonlari da buldular. Ama iste sonuc sasirtici olabiliyor bazen, ilerleyen dakikalarda oyun tersine döndü ve Nürnberg beraberligi bence hak ederek aldi.

Stuttgart-Freiburg: Benim sampiyonluk adayim Stuttgart. Bu sezon Bundesliga'da destekledigim takim da ayni zamanda. Beklendigi gibi galip geldiler Freiburg karsisinda. Ama ilk yarida bir hayli zorlandilar. Babbel Hitzfeld'den cok etkilenmis; belli oluyor. Bir cok oyuncuyu rotasyona tabii tutmustu. Hitzlsperger 18 kisilik mac kadrosunda bile degildi. Magnin de disarda birakilanlarda oldu. Martin Lanig'in sakatlanmasi ise sansizlik odun adina. Stuttgart ilerki haftalarda daha iyi olacaktir. Hleb'in daha zamana ihtiyaci var.

Hannover-Mainz: Gecen hafta Leverkusen karsisindaki onurlu mücadelesini bu hafta da Hannover karsisinda sürdürdü Mainz. Respekt. Benim adam Bance golünü atti. Neden iki haftadir yedek cikiyor karsilasmalara anlamiyorum. Her seye ragmen Mainz, iki haftalik görüntü icinde ligten düsmeyi hak edenlerin basinda gelmiyor süphesiz.

Köln-Wolfsburg: Köln'de bugün muazzam bir hava vardi. Tribünler de cok güzeldi. Keske su Kölnlüler, futbolu sevdikleri kadar ondan anlasalar da... Ama ben bu kadar futbolu seven ama ayni zamanda bu derece futbola yüzeysel yaklasan bir topluluk görmedim. Takimlarinin icine düstügü bu durum aslinda hic süpriz degil. Soldo ile ilgili iyi düsünceler tasiyordum basta. Tanidigimdan degil, ama böyle genc teknik adamlara karsi hep iyimser duygular tasirim. Bir de hakkinda iyi seyler söylenip durmaktaydi... Caliskan oldugu, disiplinli oldugu, hirsli oldugu ve cok önemli bir stratejist oldugu yönünde filan. Ama Köln'ün Daum'un 2,5 yil icerisinde zar zor getirdigi noktadan geriye dogru gittini görmekteyim Soldo ile. Dakika 75'e geldiginde sahada yürüyecek hali yoktu artik Kölnlülerin. Daum zamaninda da savunmada sikintilar vardi ama hicbir zaman bu derece sacma sapan bosluklar verdiklerini görmememistim. Ve herseyden önemlisi Daum'layken bu takim genelde savunmaya yaslansa da ileri ciktigi anlarda ne yapacagini bilen, ne oynadigindan haberdar bir ekipti. En azindan bir struktur vardi takimin hücum kimliginde üretken olmasalar da... Simdi icler acisi bir haldeler... Novakovic'in eksikligi vs. degil bunlar. 3-1 ile hafif atlattilar, 7-1 de olabilirdi Wolfsburg maci, Dortmund'da da oldugu gibi... Köln düserse hic süpriz olmaz benim icin artik.

Trabzonspor-Diyarbakirspor: Trabzon galiba erken havaya girdi. Umarim gecen haftaki eforinin yerini bu hafta cinnet almaz. Trabzon'un sükunete ihtiyaci var cünkü. Trabzon'u ben cok tempolu buldum ama hatlar arasi cok kopuktu, ve henüz tam olarak takim olamadiklari gün gibi asikar. Neden herkes onlar icin en hazir takim diyordu; anlamadim. En hazir takim acik ve net bir sekilde Galatasaray. Diyarbakir'in golünü atan isim cok hosuma gitti. Iyi bir golcüye Trabzon'un da ihtiyaci var. Umarim yollarindan dönmezler. Iyi isler yapiyorlar bence cünkü.

Bayern München-Werder Bremen


Bundesliga'da bu hafta birbirinden önemli maclar. Hamburg-Dortmund, Leverkusen-Hoffenheim gibi. Ama hic süphesiz bir mac var ki, aslinda yavas yavas bir klasik olma yolunda ilerliyor ve bu haftanin da en önemli karsilasmasi. Bayern München'in evinde Bremen ile yapacagi karsilasmadan bahsediyorum.

Gecen sezon, Allianz Arena'da, Bayern, 5-2'lik cok agir bir yenilgi almak zorunda kalmisti. Bremen'in isi bu sezon bu kadar olmayacak; hem Bayern güclendi hem de Bremen, Diego'yu kaybederek büyük bir güc kaybina ugradi.

Ama yine de her zaman canini sikmayi basarmistir, Bremen Bayern'in...

Iki tarafta da eksik var. Van Bommel sakat. Ribery de hala 90 dakika oynayacak seviyede degil. Van Gaal, 10 numara pozisyonunda bugün muhtemelen Müller'i kullanacak. Forvette Gomez yine sahada olur, onun partneri ise, emin olamamakla birlikte Olic olacaktir diye düsünmekteyim. Klose saniyorum kulübede oturur. Eksik olan Van Bommel'in yerine herkes Timoschtschuk'u beklemekte ama Van Gaal burda da bir süpriz yapabilir ve onu sahaya sürmeyebilir.

Van Gaal'in oyun anlayisinda bekler cok önemli. Sag veya sol kanatta önce yogun paslarla rakip takimi kümelestirmeye calisiyorlar, ve rakip bu tuzaga düserse, bosalan kanattaki beke ters bir top atiliyor ve o da ileriye cikarak hücuma katiliyor. Lakin bu sefer, Braafheid ve Lahm'in karsisinda Marin ve Özil gibi iki tane cok tehlikeli isim var. O kadar rahat hücuma cikamayacaklardir.

Bremen'in de eksikleri cok. Naldo sakat. Zaten stabilite sorunu yasayan Bremen defansi icin daha da büyük bir handikap bu. Ben pek sevmem ama hocasinin cok güvendigi Boenisch de sakat. Onun yerine Tosic oynayacak solbekte...

Iki takim da henüz oturmus degil. Ama ilk görüntüler, Bayern'in Bremen'e nazaran daha iyi oldugu yönünde... Evinde oynuyor olmasini da göz önünde bulundurursak, Bayern'in favori oldugunu söylebiliriz. Ama kagit üzerinde bunlar. Benim hislerim Bremen'in Bayern'in canini yeniden sikacagi yönünde.