Sonntag, 18. Januar 2009

Fenerbahce-Eskisehirspor: 3-0

Fenerbahce Fortis Türkiye Kupasi'nin son macinda sahaya yine tam kadro cikmisti. Aragones selefinin aksine kupa maclarinda da takimi as kadroyla sürüyor sahaya. Bunun bu mac icin elbette anlasilir tarafi vardi. Haftaya cok önemli bir lig macina cikiyor Fenerbahce. Trabzonspor karsisina cikacak takiminin provasini yapma firsati bulmus oldu bu sekilde hoca uzun devre arasindan sonra.

Fenerbahce maca yine bilindigi gibi baslamisti. Hani pozisyon bulamayan, bulmakta zorlanan, kabiz Fenerbahce var ya; heh iste ondan bahsediyorum. Ama bu sefer pozisyon bulamasa dahi rakiplerine de pozisyon vermeyen Fenerbahce savunmasi daha macin onuncu dakikasinda iki tane cok büyük pozisyonlar vermisti rakibine. Eskisehirsporlular biraz daha becerikli ve sansli olsalardi mac o dakikada 0-2 idi, Fenerbahce acisindan. Bu andan bir müddet sonra Eskisehirspor hakettigi golü bulmustu ama, bence olmayan bir ofsayta kurban gitti o gol. Tam ben, Fenerbahce'de ilerleme var, ligin ilk yarisinda oynanan karsilasmada eksik rakibi karsisinda bu derece ezik oynayan Fenerbahce simdi eksik olmayan Eskisehir karsisinda direnebiliyor derken, Eskisehirsporlu bir futbol oyundan atildi. Yapilan hareketin direk kirmizi kartlik olup olmadigi elbette tartisilir da, faulü yapan oyuncunun daha evvelden bir sarisinin oldugu ve kirmizi olup olmadigi tartisilir olsa dahi, sari oldugu su götürmez bir gercek olan pozisyon sonrasi atilmasi kacinilmazdi, ve atildi. O dakikadan sonra cosmustu Fenerbahce. Sonucu biliniyor 3-0.

Fenerbahce'de sahada en az topla bulusan, en az olumlu isler yapan, en fazla caba gösteren oyuncun her zamanki gibi Alex olmasi tabii ki sasirtici degildi ama, kahredici olan, bu ismin ilk iki golde direk imzasinin bulunmasiydi. Birincisinde golü atti, ikincisinde korneri ortalayan isimdi. Ve Alex bulunmaz hint kumasidir, o Allah'in bir lütfudur diye sacmalayanlarin eline yeniden koz vermis olundu. Zira ilk golde golü atan Alex'ten cok Guiza'nin muhtesem ara pasiydi dikkat edilmesi gereken. Kornerden gelen golün tek sebebi de Alex degil elbette, Fenerbahce Alex'siz de kornerlerden cok gol bulabilir, bulabilmistir de. Ama tabii gözler yine istatistiklere takilacak ve Alex'in gol ve asist sayisiyla ilgilenecekler. 90 dakika kaldigi sahada ne kadar olumlu is yaptigini kimse düsünmeyecek.

Eskisehir icin de birseyler söylemeden gecmemek lazim. Oyunculari atilana kadar cok iyiydiler. Fenerbahce'ye önde bastilar, cok pozisyon buldular, korkusuzdular ve aslinda galibiyet icin cikmislardi Istanbul'da sahaya. Eksik kalmasalardi sonuc cok daha farkli da olabilirdi.