Sonntag, 5. Juli 2009

Fikr-i Takip

Daum'un Fenerbahce'ye dönmesi üzerine, blog arsivleri arasindan daha evvel konuyla ilintili yazdigim bazi yazilarin ortaya cikartilmasi ve iceriginin irdelenmesi gerekiyor, yazi namusu bunu gerektiriyor...

Daum'un Fenerbahce yeniden dönmesi ile ilgili haber sezon ortasindan itibaren hep yapilmaktaydi... Bunlardan bir tanesi de Star Gazetesinin haberiydi... Ben de bu haberi elestirmistim, bu blogta... Haberin icerisinde gecenlere degil de, daha cok gazetenin bu haberin Express'ten alindigi iddiasina itiraz etmistim... Cünkü Express'te o vakit öyle bir haber yoktu...

Bununla kalmadi elbette... Neden sonra Daum, Express'e konuk oldu ve bir röportaj verdi. O röportajin özetini de yine blogta aktarmistim. O özetin icinde röoprtajin orjinal linkine de yer vermistim... Röportajda Daum sunlari söylüyordu:

Express'in sorusu: Sie werden dann auch nächstes Jahr beim FC bleiben?

Daum'un cevabi: Ich bleibe. Davon können Sie zu100 Prozent ausgehen. Ich will da keine Fragezeichen im Raum stehen lassen.

Türkcesi, yukarda linkini verdigim postta da bulabilirsiniz, söyle: O halde gelecek sezon da FC'de kaliyorsunuz? Cevap: Evet kaliyorum. Bundan yüzde 100 emin olabilirsiniz. Bu konuyla ilgili herhangi bir soru isareti birakmak istemiyorum.

Tabii Daum'un agzindan bu derece kesin cevaplari duyunca ben de yukarda bahsettigim o postta Star Gazetesini yeniden elestirmistim... Halbuki zaman, Star Gazetesini degil, bizi haksiz cikartti... Daum, sadece bizleri degil, almanlari da kandirmis... Yalan söylemis.

Tabii buna bu kadar da sasirmadigimi söylemeliyim... Cünkü linkini verecegim son postumda bu hususa baska sekilde yaklasmistim...

Daum Fenerbahce'ye gelmesi ne kadar olasi temali postta, Aragones'in Fenerbahce'deki kötü performansi nedeniyle cikan teknik adam söylentilerine deginmis, bu isimlerden biri olan Daum'un Alman basinina Fenerbahce soruldugunda kesin bir dille böyle bir olasiligi reddetmedigini yazmistim.

Ve posttu su cümlelerle bitirmistim:

"Saniyorum Daum'un bu olayla ilgili düsünceleri önümüzdeki aylarda kesinlik kazanacak... Bunda da en önemli etken, FC. Koeln kulübünün gelecek sezon icin Daum'un önüne nasil bir plan koyacagiyla direk bagli... Sadece Podolski ile kapanirsa Köln acisindan gelecek sezon yatirimlari, Daum'un Fenerbahce'ye gelecegine kesin gözüyle bakabiliriz..."

Savasan Fenerbahce


Kulaga cok hos geliyor, savasci sifati Fenerbahce'nin önüne gelince... Hele hele benim gibi futbolun ince ve zerafet taraflari degil de, fizik, güc, taktik ve kondisyon tarafiyla daha cok ilgilenen; yani Barcelona-Chelsea kiyasinda her zaman Chelsea'yi tercih eden birisi icin cok daha eglendirici bir laf...



Aziz Yildirim böyle bir takim kuracagini söylüyor. Bakin Fanatik'e ne demis:

“Takımda kalacak futbolcularla konuştum. Söylediklerim çok netti: Rakipleri öpecek ve üç yıl üst üste şampiyon olacak bir takım kurmak istiyoruz. Siz bu savaşan ekip içinde olacak mısınız? Evet diyorsanız başımın üstünde yeriniz var. Yoksa şimdiden çekip, gidin. Yeni transfer ettiğimiz ve edeceğimiz futbolcular da bu kafada olacak. Önümüzdeki sezon 90 dakika savaşıp, rakiplerine korku saçan bir Fenerbahçe izleyeceğiz...."


Ilginc... Hangi futbolcu kendisine "bu sezon böyle bir takim kuruyoruz, var misin" dendiginde, "yok ben yatmayi düsünüyordum" diyecek ki? Ne mantigi var böyle bir diyalogun, anlamis degilim...

Mesela, Yildirim Alex'e gitti ve dedi bu laflari...

Ne diyecek Alex, 'baska ben yine iki sezon önceki Galatasaray ile yaptigimiz sampiyonluk macinda macta 1-0 gerideyken, ve berabere bile kalsak sampiyonluk adina cok büyük bir avantaj elde edecekken, kullandigim bir serbest vurusta, Galatasaray savunmasinin yeniden bana dogru uzaklastirdigi topu topa benden cok daha uzak Hakan savunmadan deli gibi kosup almaya gelirken ben aval aval elim belimde onu seyredecegim' mi diyecekti?

Achille Emana


Transfer söylentileri bu ismin etrafinda dolasmaya basladigi anda heycanlandim birden. Cünkü cok begenirim kendisini...

Aziz Yildirim'in deli gibi calisan bir takim kuracaginiz hedefine ziyadesiyle uygun bir isim... Amma velakin kendisi tam manasiyla bir libero degil. Mehmet Demirkol'un da Milliyet'e söyledigi gibi esasinda Appiah'a daha benzer... Daha hücuma dönük bir ortasaha oyuncusu... Demirkol Schalke'nin istediginden bahsetmis... Benim bildigim kadariyla da Stuttgart da ilgileniyor kendisiyle... Schalke'den haberim yoktu..

Not: Haberde, Sebastien Thierry diye bir isimden bahsedilmis. Oyuncunun adi oymus gibi... Orda hata var saniyorum, bildigim kadariyla Thierry menejerin ismi.