Donnerstag, 12. Februar 2009

Tercihini de al git Mesut...!


Bu ise istirak etmekte biraz gecikti gibi. Esasina bakarsaniz hic yazmayi düsünmüyordum... Lakin kendisinin dünkü oynan Almanya-Norvec hazirlik karsilasmasi sonrasi mikrofana söylediklerini duyunca birseyler yazmaya karar verdim.
Evet söyle diyordu Mesut, spikerin kendisinin Almanya milli takimin tercih etmesiyle ilgili sorusuna: "Ich fühle mich wohl hier. Ich habe hier viele Freunde, ich bin hier geboren... deswegen kommt andere Nation nicht in Frage.."
Cevirisi söyle: "Kendimi burda huzurlu hissediyorum. Burda dogdum, burda bircok arkadasim var. Kendimi buraya ait hissediyorum, o yüzden baska hicbir takim (ya da kelime anlamiyla cevirirsek, milli takim) benim icin söz konusu dahi olamaz."
Evet bu kadar acik, bu kadar net. Türkiye'de degil. Türkiye'nin adi dahi yok. "Herhangi" sözcügünü kullaniyor. Nicin idi bunca görültü o zaman. Neden baban ve sen sürekli Türkiye Milli takim yetkililerinden yeteri kadar ilgi görmediginizden bahsediyordunuz. Neyin garantisini ve samimiyetini isteyip duruyordunuz?
Bundan sonra bu tarzdan bir yorum karsima ciktiginda söyleyecegim tek sey olacak :"siktir git". Biz Mesut'u elimizden kacirdik, geregini yapamadik diye hayiflananlara da iyi bir cevap olmus olur umarim Mesut'un bu sözleri... Samimiyet ve karakter sikitinsinin da kimde oldugu daha net anlasilmis olur.