Sonntag, 28. Dezember 2008

Fenerbahce üzerine...

Fenerbahce'nin Gökhan Emreciksin'den baska transfer yapmayacagi söyleniyor. Alinmak istenen diger yerlilerin fiyatlarinin yüksekligi yönetimi bu konuda geri adim attirmis. Ayni sekilde Maldonado'nun yerine getirilmek istenen yabanci futbolcu icin de sezon sonunun beklenmesine karar verildigi söyleniyor.

Aragones devre arasi transferlerine karsi. Takima uyum saglamasinin zaman alacagi ve beklenilen verimin elde edilemeyecegini söylüyor.

Aragones'in Fenerbahcelilerin genelinde cok sevildigini sanmiyorum. Buna ragmen yine de Aragones'in Fenerbahce'deki varliginin cok önemli oldugu kanaatindeyim. Fenerbahcelilik kültürü süphesiz Fener'i Fener yapan en büyük etken. Ama öte yandan bu kültür Fener'in eksikliklerinin ve zaman zaman icine düstügü krizlerin de yine en büyük nedeni. Fenerbahce taraftari her zaman icin transfer ister. Sürekli yeni transferler yapilsin ister. Üstelik bu isimlerin takima yarayip yaramayacagi, takimin onlara ihtiyaci olup olmadigi üzerine cok düsünmez. Ünlü isimler olmasi yeterlidir.

Gecmis Feyyaz, Tanju örnekleriyle doludur. Transfer konusundaki en basarili yönetim Aziz Yildirim ekibi dahi, Tümer, Emre Bölezoglu gibi irrasyonel transferlere imza atmistir.

Iste tam da bu noktada Aragones'in varligini cok önemli buluyorum. Aragones kendi futbol akliyla Fenerbahcelilerin sahip oldugu yukarda bahsettigim bu zihniyeti israrla hirpaliyor. Ve dogruyu gösteriyor camiaya. Onlar israrla transfer lazim derken, Aragones devre arasi transferlerinin gereksizliginden dem vuruyor.

Geriye dönüp bakalim söyle bir; hangi devre arasi transferinden verim alabildi Fenerbahce; Simao'dan mi, Maldonado'dan mi, Stevic'ten mi ve adini simdi hatirlayamadigim bir yigin isimden?

Sadece Fenerbahce degil, baska takimlar icin de gecerlidir bu durum. Yerli, ya da ic piyasadan diyelim ve nokta transferlere tamam. Bahsettigimiz, Fenerbahceli taraftarlarin beklentileri icerisinde olan sürekli yeni isimlerin alinmasi.

Aragones'in yaptiklari bu kadarla da sinirli degil bugün ajanslara düsen haberlere bakilirsa. Aragones'in Alex ile ilgili olumsuz rapor verdigi iddia ediliyor. Haberin dili devre arasinda habersizlikten kaynaklanan sayfa boslugu doldurmak icin yapilmis bir asparagas haberi animsatsa da, dogru olabilecek olmasi ihtimali süphesiz Fenerbahce'deki bahsettigimiz zihniyet devrimi icin cok heycan verici.