Freitag, 19. Dezember 2008

Murat Tosun...


Ankaraspor bu sezon gösterdigi performansla dikkat cekiyor. Sivas'a alistik. Sahip oldugu olanaklar ve kadro derinligi ile Kayserispor'un da yaptiklari hic süpriz degil. Gerci Kayseri'den yapabileceginin de altinda kaldi gibi.

Ligin esas süprizi, kendileri de sezon basinda daha cok sakin sakin takilmak isteyen Ankaraspor camiasinin ortaya koydugu performans. Durum böyle olunca tabii Ankaraspor'un oyunculari büyüklerin istahlarini kabartiyor. En fazla Özer Hurmaci dikkat topluyor. Hurriyet'in de adinin Besiktas ile gectigini duydum. Ne kadar dogru bilmiyorum. Mehmet Cakir'in zaten simdiye kadar neden byüklerin dikkatini cekmedigini anlamamistim, Ankaraspor vardi onun farkinda. Sakatlanmasaydi o da bu sezon sonunda transfer borsasini mesgul edebilirdi.

Simdiye kadar adinin bu söylentiler icerisinde dolasmamiyor olmasina sasirdigim bir isim daha var Ankaraspor'da: Murat Tosun. Murat Tosun, istatisliklerle hic aram olmadigi icin simdi kesin rakamlari veremeyecegim ama, biliyoruz ki, bu seneki Ankaraspor performansinda golleri ve asistleriyle birlikte en fazla katkisi olan oyunculardan. Uzun boyuna ragmen bileklerine cok hakim. Oyun zekasi cok güclü. Caliskan. Birkac sezon öncesinin popüler forveti De Nigris'i kulübeye göndermis olmasi süpriz olmasa gerek.

Özer zaten biliniyor, Theo Weeks'ten de zaten bahsettik bu blogta, onlarin yaninda Murat ve bir de savunma oyuncusu Ediz'i gözden kacirmayalim derim ben.

Kim ciksin...Kim ciksin...?

Bilingisi üzre bugün ögleden sonra Sampiyonlar Ligi ve Uefa kurallari cekilecek. Galatasaray da yoluna devam ettigi icin özellikle Uefa Kupasi ile ilgili bölümü sicak takip altinda tutacagiz ülke olarak.

Muhtemel rakipler su sekilde: Bordeaux, Bremen, Shaktar, Aalborg, Zenit, Marsilya ve Kiev.

Öyle tahmin ediyorum herkes, yani Galatasaray'in yoluna devam etmesini isteyenler Aalborg'u istiyor. Aalborg gercekten zayif da mi öyle isteniyor yoksa isminin cilizligina aldanip bu kaniya variliyor; cok emin degilim. Sanki ikincsi. Öyle oldugu icin de bence tehlikeli bir eslesme olur. Zira ne oldugunu pek bilmedigimiz bir rakiple karsi karsiyasiz. Metalist icin de ayni seyler söyleniryordu en basta. Ama öteyandan, Bordeaux ve Kiev bir hayli tanidik takimlar ve saniyorum Galatasaray'in klise tabirle disine göre. Bremen, Marsilya, Zenit kuralari hic iyi olmaz. Galatasaray acisindan. Shaktar icin ise hicbir yorum yapamiyorum.