Freitag, 28. August 2009

Fenerbahce-FC Sion: 2-2


Daum'u 13-14 oyuncu ile oynar sürekli diye elestiririm ama bugünkü Sion rezaletini gördükten sonra bu konuda kendisine yönelik yaptigim elestirileri gözden gecirecegim; bu kesin.

Oyunun teknik detaylari üzerine gitmenin cok manasi olmadigini düsünüyorum; cünkü Fenerbahce'de sistem ve anlayis ayniydi, isimleri degismis oyuncular disinda. Sahaya sürülen oyuncularin, yerlerine girdiklerinden kalite olarak cok geri kalmalari bu muazzam farki ortaya cikartti.

Hak edilmemis bir penaltiyla kotarilmis bir beraberlikten bahsediyoruz su anda. Büyük bir skandali ve hezimeti de konusuyor olabilirdik; saka yok.

Bu sezonun en büyük transferi ne Santos, ne Cristian ne de digerleri. Bu sezonun en büyük transferi, klise tabirle bu sezon eski formunu yakalamak üzere olan, Emre... Tartismasiz bir sekilde su anda Fenerbahce'de farki yaratan ve takimin kalitesini birkac gömlek yukariya cikartan isim Emre...

Bugünkü karsilasmanin tüm ciplakligiyla ortaya koydugu gibi, Emre'nin olmayisi takimi bir degil, bircok noktada olumsuz yönde etkiliyor: cünkü Emre olmadiginda onun yerine forma giyen Selcuk, Cristian'in yerine geciyor, Cristian da Emre'nin pozisyonuna kayiyor.

Bu zincirleme degisim de pesi sira iki noktanin da normalinin gerisinde performans saglamasina yol aciyor; ne Selcuk, esasinda o bölgenin sahibi olan Cristian'in yerini tutabiliyor cünkü onun kadar basarili paslar atip takimin oyunu acmasinda yardimci olamiyor, ne de Cristian, Emre'nin olmasi gerektigi yerde oynadiginda Emre kadar takimin oyununu ileriye tasiyip, diriplingleriyle rakip savunmanin dengesini bozabiliyor.

Daum'un Emre'nin olmayacak olmasi hali icin baska planlari devreye sokmasi lazim bence. Bu isim Topuz mu olur, Özer mi; bilmem, ama Cristian'in Emre'nin pozisyonunda oynayacak kalibrede ve kalitede olmadigi cok acik.

Bunlarin disinda Semih'in hala cok formsuz oldugunu; Kazim'in istikrarsizliginin devam ettigini; Gökhan'in kendi ortalamasinin altinda kaldigini; Ugur Boral'in 18'de bile olmasinin ayip oldugunu; savunmada müsbet yönde bir gelismenin maalesef henüz kat edilemedigini geride kalan macin isiginda söylebiliriz kisa kisa...

Sonuc itibariyle toparlarsak; Fenerbahce'nin sezonun ilk maglubiyetiyle burun buruna geldigini hatta belki de olasi bir saf disi kalma durumundan haksiz bir penaltiyla kurtuldugunu; takimin yol almasi gereken daha cok mesafenin oldugunu ve ilk maglubiyetin hatta belki de sok edici bir hezimetin cok uzaklarda olmadigini söylemek mümkün.

Arjen Robben Bayern'de...


Bu haberi nasil karsilayacagimi bilemedim. Hoeness'in ifadesine bakilirsa Robben cok büyük olasilikla Bayern ile anlasmis durumda. Halledilmesi gereken kücük bir takim pürüzler kaldigini söylüyor.

Bonservisi 25 milyon €. Bayern'e ekstra bir güc katacagi kesin. Ama bu takimin esas derdi 10 numara pozisyonu degil miydi; Robben bilingi üzere kanatlardan etkili olan bir isim. Sag taraftan delip gelecek, söylenenlere bakilirsa. Hamit'e kulübenin yolu gözüktü saniyorum. Ribery de 10 numara pozisyonu icin "bir deneyelim bakalim" demis; denesinler bakalim sonuc ne olacak.