Sonntag, 30. November 2008

Hakan Sükür icin terapi salonu olarak Stadyum


TRT'deki Stadyum'u hepimiz izliyoruz. Bu kesin. Iki haftadir Stadyum'un yeni bir konugu var. Hakan Sükür.
Hakan Sükür, geldigi andan itibaren Stadyum programi maclari ve futbolu konusmaktan ziyade, Hakan Sükür'e karsi yapilan haksizliklari dillendirme stüdyosuna döndü, kendi agzindan.

Neden dolayi oraya cikartilmistir, hangi etkenler bundan rol oynamistir vs. Bilemiyorum. Ama bildigim bir sey bu adamla birlikte Stadyum basarisindan ve sevimliliginden bircok sey kaybediyor. Bu durum rayting rakamlarina da etki etmis durumda bildigim kadariyla.

Bu konu üzerine cok sey söyleyecegiz daha.

Alex'in yeri


Genelde ezberler ve kliseler üzerine ahkâm kesen spor medyasinda son olarak Alex'in yeri tartisma konusu oldu. Bunlara göre, Alex, Aragones tarafindan yanlis yerde oynatilmakta. Aragones Alex'i önliberoda oynaratak cok büyük bir hata yapiyor. Bu sekilde hem takim savunmasini zayiflatirken hem de Alex'in hücumdaki etkinliginden istifade edilemiyor.

Genelde anlamiyla bakildiginda mantikli bir yaklasim, ama is o kadar basit degil bana kalirsa. Fenerbahce'nin en büyük sikintilarinin basinda son yillarda bütünüyle Alex'e ipotek olmasidir. Alex sayesinde oynamaktadir takim adeta. Ama bu durum takimi fazlasiyla kisirlastirmaktadir zira Alex sahada olmazsa veya performans konusunda sikinti yasarsa Fenerbahce'de ayni oranda gerilemektedir. Bu oyun dizilisi ile ise, Alex'ten bagimsiz bir takim olma yolunda ilerlemekte Fenerbahce. Alex ise yeni yerinde verimli olmaya calismalidir. Hem takimin takim savunmasina katki saglamali hem de hücum gücüne destek olmalidir. Alex ise bu konuda su ana kadar basarisiz elbette. Itirazlarda burda dügümleniyor.
Ama biz burda "wunschkonzenrt" yapmiyoruz degil mi; yani Alex kulübün bir calisani olarak nereye konulursa orda verimli olma cabasi vermelidir, olamiyorsa da onun yerine daha iyi elbette bulunur. Bu yüzden Fenerbahce'nin gittigi yol dogru yoldur.