Freitag, 7. August 2009

Andre Santos ve Cristian


Fenerbahce'nin gelmezden evvel hakkinda kimseciklerin cok fazla bilgi sahibi olmadigi iki yeni transferiyle ilgili oynadiklari üc resmi mac sonunda biraz daha net fikir sahibi olabildik saniyorum.

Honved-Besiktas-Honved zincirinde bu isimlerin bizlere söyledikleri asagi yukari söyle oldu:

Andre Santos: Oyunu acma becerisi var. Rakip eksiltme özelligi ve sirtini dönükken rakip kaleye topu yine de cok olumlu kullanabiliyor olmasi olumlu taraflari. Ama öbür taraftan direnci iyi degil. Devamliligi da. Üsütüste bu kadar sik oynamaktan olsagerek, dünkü Honved karsilasmasinin ikinci yarisinda dökülüyordu adeta. Halbuki bütün sezon boyunca bu tarz kisa araliklarla pespese maclarin yapildigi takvimler önümüze cikacak. Hafta ici, diyelim persembe günü oynamis olan bur Avrupa Ligi kupasi dönüsünde pazar günü oynanacak olan olasi bir Besiktas derbisinde sahada öyle dolasmaya hakki yok bu oyuncunun.

Cristian: Maldonado, degilmis cok sükür. Bunu söylebiliyoruz artik. Ama oraya bekledigimiz isim bizim daha cok göze batan, daha isirgan, daha hareketli, daha mücadeleci bir isimdi... Cristian'in teknik meziyetleri hic fena degil. 40 metreye varan mesefelerde oyunun yönünü degistirebilen uzun paslar atmak gibi özellikleri var... Ama dedigim gibi ne hücum ne de savunma yönünde, ne Aurelio ne de Appiah olabilecegini düsünüyorum, ilerleyen zamanda da o yönde bir degisimi beklemiyorum. Appiah gibi bir oyuncunun 8 milyon euroya geldigini ve Cristian'in da 7 milyon euroya mal oldugunu düsününce insanin cani sikilmiyor degil... Onca arastirmanin ve verilen onca paranin karsiligi daha iyi olmaliydi...

Hülasa, su gün itibariyle görünen görüntü; Fenerbahce vasatin cok da üzerine cikamayan iki isim transfer etmistir. Dilerim ilerlen günler bunun dogru olmadigini gösterir.

Keine Kommentare: