Dienstag, 28. Juli 2009

Gelecek sezonda FC Köln ve olasi problemleri

Ligin baslamasina cok az bir süre kaldi. Ama FC Köln'ün problemleri daglar gibi, önlerinde duruyor. Gecen gün Bayern karsisinda alinan 2-0'lik maglubiyet de bir hayli suratlari asmis durumda, Köln cenahinda.

Kicker, Köln'ün sikintilarini özetlemis maddeler halinde... Ve bunlari su sekilde siralamis:

Novakovic'in sakatligi ve kisa sürede takimda yer alamayacak olmasi, Podolski'ye yardim edecek, onun pozisyonlara gormesini saglayacakyeni yaratici oyuncu eksikligi, bu eksiklige care olmasi icin transfer edilen Maniche'in Nisan ayindan bu yana antremanlara cikmamis olmasi ve kilolari vs.

Ben bunun üzerine yine Podolski odakli bir problemi ekleyebilirim. 10 milyon euroluk maliyetiyle Podolski bu takima oldukca lüks bir oyuncu. Öbür taraftan tüm Köln taraftari Podolski'yi simdiden kurtari ilan etmis durumda. Halbuki bundan dört sezon evvel küme düstüklerinde kadrolarindaydi Podolski. Podolski üzerinde olusan bu yogun beklenti ve kadro yetersizliginden ötürü Podolski'nin olasi caresizligi, büyük bir hayal kirikligi ve takimin havasini bozucu bir etki yaratabilir.

Bu derece pahali bir oyuncuyu kadrosuna katip da var oldugu noktadan bir milim dahi ileriye gidemeyecek olmasi Köln'ün, taraftarlari icin elbette stres ve homurtu unsuru olacaktir. Köln ile ilgili bir baska problem olarak da Wome'nin bölgesi gösterilebilir. Siklikla sakatanmasi, haliyle devamlilik sikintisi yasamasi; zaman zaman izinsizce ortadan kaybolmasi vs. gibi nedenlerden dolayi, kadrosunda ikinci bir solbek olmadigi icin Köln'ün bu husus da basini agritabilir.

Bu sezon icin Soldo, Daum'dan farkli olarak, daha cok pas yapan ve kisa paslarla rakib yari alana yerlesmeye calisan bir takim kurmak istedigini söyledi. Eldeki malzeme ile bu ne derece mümkün; bilmiyorum.

Gecen sezon kadroda bir hayli yer bulabilen Vucicevic bu sezon yok. Onun yerine KSC'den bosvervizsiz Freis alindi. Freis daha golcü, ama Vucicevic'in de bileklerine olan hakimiyeti, Freis'da yok. Bunun disinda giden oyuncu yok kadroda. Boeteng'i Getafe'nin istediginden bahsediliyor. Orta göbegi, Petit ve Maniche ile kapatacagini onlarin yedegi olarak da kadroda, Pezzoni ve Matip'in varligini göz önünde bulundurursak, Boeteng'den gelecek parayi reddedemeyebilir diye düsünmekteyim, Köln'ün...

Sakatliklar düzelirse, antreman eksikleri de tamamlanirsa ideal onbirinin su sekilde olacagini tahmin ediliyor:


Daum'un dizilisinden farkli olarak Podolski'nin tam olarak ilerde olmasa da, Novakovic'in yakinlarinda dolasacagini söylebiliriz. Daum'layken Podolski'nin yerinde oynayan oyuncu su kadroda görülen Freis ve Ehret arasinda bulunmaktaydi, bu durum da Novakovic'i yalnizliga ittiyordu.

Petit ve Maniche ikilisinden kurulu göbeginden üretken olabilecegi düsünülebilir ama merak ediyorum bu haliyle orta saha direnci ne hale gelecek Köln'ün... Ehret ve Freis'in yerine Sonou ve Chihi isimli iki farki oyuncu daha var alternativ olarak. Ama onlarin da bu takima cok fazla faydasi maalesef olmaz.

Sayet baska takviye yapilmazsa bu takimla FC Köln'ün kümede kalma mücadelesinin icinde olacagini yeniden, iddia edebilirim, zira bu onbir her zaman sahada olmayacaktir ve maalesef eksik parcalarin hicbirinin yeri tam olarak dolacak durumda degil yedeklerin yetersizliklerinden.
Gecen sezon elde edilen lig onikinciligi ise bu sezon elde edilebilecek en iyi derece olur bence...

Keine Kommentare: