Donnerstag, 30. Juli 2009

Fenerbahce-Honved: 5-1


Volkan-Gökhan, Önder, Bilica, Carlos-Cristian, Emre-Kazim, Alex, Santos-Guiza...

Fenerbahce'nin Honved karsisinda maca baslayan onbiri. Daha önceki yazilarimda belirtiklerimle cok büyük oranda uyusuyor bu kadro. Ben Topuz'u sag kanatta tahmin ediyordum, Kazim formayi kapmis gibi ama. Forvetteki tahminimiz de tutmamis gibi duruyor belki, lakin aslinda degil, cünkü savunmada Bilica ile Önder oynadigi müddetce Guiza'dan da vazgecmeyecektir Daum demistim. Semih yine kulübeye mahkûm yani.

Maca dönersek...

Bu rakibinin birkac gömlek üstününe Aragones'in takimiyken de yiginla gol atmisti Fenerbahce. O yüzden sonuc hicbir sey ifade etmiyor. Oyun olarak neler vardi ona bakalim...

Diziliste de süpriz yok. Bundan da daha evvel kerelerce bahsedildi. Dizilis ayniydi ama, gecen senenin depresyona girmis takiminin daha canli oldugu göüldü. Bu canliligin kaynagi elbette sezon basinin heycaninda da sakliy biraz.

Cristian ve Santos'un onbirde maca baslamasi, sasirtmadi. Ama öfkelendirdi, onu itiraf etmeliyim.

Hep ona dönüp örnek veriyorum ama... Louis Van Gaal takimin sezon basini hazirliginda bulunamadigi icin Luca Toni'ye birakin forma vermeyi, takimla dahi calistirmiyor. Fenerbahce'de ise daha dogru düzgün antremana cikmamis adamlar ertesi gün resmi bir macta ilk onbirde sahada. Onlarin direk baslamamasinin oyuncularin hazir olup olmamasiyla filan cok fazla alakasi yok. Mevzu hak mevzuu.

Eger ki Deniz sezon basindan beri sizin takimla hazirlik kampina katilmissa, aksatmadan tüm antremanlarini yapmissa, ve bu oyuncu sizin kadronuzda bulunduramayacaginiz kadar yeteneksiz ve kalitesiz degilse, bu macta ilk onbirde baslamayi Cristian'dan cok daha fazla "hak" etmisti. Guiza'nin oynamasini anlarim, cünkü Semih sakat ve yerine koyacaginiz baska santraforunuz yok. Ama Cristian ve Santos'un yerine bir sürü secenek var. Ve o secenekler bircok hazirliktan gecmis, kamplara katilmis; elbette onbirde baslayip yeni bir sans elde etmeyi sonuna kadar hak ediyorlar...

Ama hep söylüyoruz... Daum, sonuca bakar. Elbette o, hak hukuk, adalet vs pesinde olmayacaktir. Ilerde de mutlaka bu takimi, Alex ile, Santos ile, Cristian ile vs. kuracaktir. O yüzden bir an evvel o ideal onbirin mac pratigini arttirmak istemektedir. Bu oyuncularin basina bir is gelmezse de, Özermis, Topuzmus, Denizmis, Semihmis vs. avcunu yalasinlar forma konusunda.

Demin de söyledim, biraz daha canliydi takim. Ama su kesinki Daum'un takimlari savunmada her zaman ters ayak üstüne yakalanmaya, yerlesme hatalarini cok zayif takimlar karsisinda dahi yapmaya mahkum. Daha evvelki 3 yillik Fenerbahce deneyimde de vardi bu, 2.5 yillik Köln deneyiminde de. Takim savunmasi, takimin alan daraltma kabiliyeti, geriye dönebilme yetisi üc yilda, Zico'nun bir yilda kat edebildigi kadar bile yol kat edememisti onunla. Köln'de de durum cok farkli degildi. Simdi yeniden ayni sahneleri görecegimize eminim. Fenerbahce cok gol atacak ama cok da gol yiyecek; bu kesin. Cok gol yemesinin de sebebi sakin ha Lugano ve Edu yok da ondan diye algilanmasin. Daum'dan Daum...

Savunmadaki bu aksaklik disinda cok fazla sorun göze carpmadi Fenerbahce ile ilgili. Hücumda bence daha üretken olmali. Cünkü zaman zaman Honved karsisinda dahi tutulup kaldilar, belirli bir bölgeyi asla asamadilar.

Guiza, Emre takimin en etkilisi ve isteklisiydi. Kazim ve Gökhan'i da onlarin yanina ekleyebiliriz. Kazim'in ama devamlilik sorunu hala var. Cristian vasatti ama asla Maldonado olmadigini kanitladi. Ilerde de cok daha etkili olacaktir; o kesin. Santos'un zamana ihtiyaci var. Cok etkisizdi. Carlos sakatlantiktan sonra beke gecmesiyle birlikte daha da kayboldu. Hatta savunmada da hic saglam görünmedi. Deivid ve Alex ise bence takimin en kötü ikilisiydi.

Izlemeye devam edecegiz ama simdiden Fenerbahce'yi görür gibiyim:

Cok gol atan ama ayni zamanda cok gol yiyen; Avrupa kupasinda cok fazla ileriye gidemeyen, ama ligte sonuna kadar sampiyonluk yarisinin icinde olan; Özer ve Topuz gibi Türk futbolunun gelecegi gözüyle bakilan isimlerin yok olup gittigi, 13-14 kisiyle oynayan bir takim olarak izleyecegiz Fenerbahce'yi...

Keine Kommentare: