Sonntag, 15. März 2009

Suclular tespit edildi: Maldonado, Josico ve Kazim!


Fenerbahce'nin kaybettigi günleri takip eden günler dünya bana zehir oluyor. Ama Fenerbahce'nin yenilgisine duydugum üzüntüden degil... Bir hafta önce takim kazandiginda ortada hicbir sey yokmus gibi takinan medyada kaybedilen hafta sonrasi sacma sapan, beyinsiz ve adice yazilmis masabasi haberlerini görmek zorunda kalmaktan...


Bu haftada bunlardan bolca gördük. Simdi Fenerbahce'de yeniden büyük bir operasyonun yapilacagindan bahsediliyor. Düsünüyorsunuz: Alex ile sözlesme imzalandi. Daha sezon basinda 17 milyon Euro verdiginiz adamin dogru düzgün taliplisi yok ki satasiniz dolgun bir fiyata. Yok fiyata verecek haliniz yok. O da elinizde kaldi. Deivid ve Carlos ile de uzatildi. Deniz zaten devam ediyor. Ugur da öyle. Emre de. Edu da da sorun yok. Sorun olmasi ihtimali olan iki isim var: Göknan ve Lugano. Ama onlardan zaten memnun herkes. E kimle yapilacak bu büyük operasyon allah askina!


Kimle olacak; yukarda dedigim gibi suclular belli: Kazim, Maldonado ve Josico. Yahu, bu adamlardan ikisi zaten haftalarda takima giremiyor. Digeri ise cogu zaman yedek. Nasil düsülen bu durumdan bu adamlar sorumlu tutulabilir. Kazim'i bir kenara birakiyorum, diger ikisini bu takimin oyuncusu olmadigi zaten biliyonur ve gönderilmelerinin operasyonel anlamda hicbir degeri yok. Bu ücünü gönderdiniz, düzeldi mi takim? Esas sorun mevcut onbiri olusturan oyuncular.... Tek tek ele aldinizda hepsi süphesiz kiymetli oyuncular ama su kesin ki, bu adamlardan iyi bir takim kurulamadi. Bunu bu sezon gördük. Yapilmasi gereken bu oyuncularla (Alex, Deivid ve Carlos basta olmaz üzere) sözlesme yenilemeye gitmeden ciddi bir revizyona gitmekti... Ama yapiladi, yani gelecek sezon icin de ümitli olmak icin hicbir neden yok.

4 Kommentare:

musti336 hat gesagt…

Kazım, Josico, Maldonado, Ali Bilgin, Burak Yılmaz, Can Arat, Yasin Çakmak, Wederson gibi oyuncuların suçlu gösterilmeleri yanlış.. Suçlu bu oyuncular da ısrar eden, bile bile lades diyen yönetimdir.. Yoksa bu adamların kapasiteleri belli.. Yapabileceklerinin maksimumunun Fenerbahçe'yi ileriye taşıyamayacağı, Uğur Boral gibi, Deniz Barış gibi hatta Edu Dracena gibi oyuncuları kesememelerinden belli.. Selçuk Şahin gibi bir oyuncunun Fenerbahçe'ye rest çekebilmesine neden olan bu oyunculardır, bu oyuncuların yetersizliğidir..

Ha, bu oyuncular gönderildiğinde yerlerine atıyorum, mesela Uğur Boral'ı kulübeye çekecek değil de yine direkt kulübeye oturtulacak adamlar alınacaksa hiç gerek yok tabii revizyona filan..

cikkoleite hat gesagt…

Herkes biliyor ki son yillarda giden oyuncularin yerleri doldurulamiyor.O yüzden bazen kovarak yolladigin adamlari bile ariyorsun.O yüzden birak temkinli olmak lazim özellikle Kazim konusunda.Maalesef bunlari bize söyleten Yönetimin son senelerdeki performanslari.

Bolat hat gesagt…

Haklsin musti336...
Ama elimizde bir Ugur Boral, bir Deniz Baris ikilisinin yerine daha iyisini alma sansimiz var. Iki cok iyi trasnferle takimi bir üst seviyeye cikartabilir miyiz, cok emin degilim. Gerci bilmiyorum, bir Fabian Ernst neler katti Besiktas'a...
Belki de hakikaten bir göbege bir de Ugur'un kanatina alinacak cok iyi oyuncuyla kadronun geri kalani muhafaza edildiginde cok iyi sonuclara varilabilir... Bilmiyorum acikcasi...

Ben bir türlü Fenerbahce'nin esas iskeletinin tam manasiyla iyi bir takim olmak icin yeterli olmadigini düsünüyorum...

musti336 hat gesagt…

Bence orta sahaya yapılacak iki takviye temel olarak bir şeyleri değiştirebilir.. Mesela normal bir Anadolu deplasmanında Alex'in başına bir adam konulduğunda Deivid'de formsuzsa pozisyon bulmamız imkansız hale geliyor.. Topu bilen iki ekstra adam takımı Alex ve Deivid'e mahkum etmekten kurtaracaktır..

Aragones'in oyun felsefesinde en önemli iki kelime; "orta saha ve pas" iken, bu oyun anlayışını Deniz, Selçuk, Josico, Uğur Boral gibi adamlarla sahaya yansıtmak imkansız tabii.. O açıdan Aragones'e de kızamıyorum..

Bu arada Kazım'ı gördükçe daha bir doluyorum :) .. Kocaeli maçında, benim tribünde harcadığım enerjiyi, sahada harcamaktan imtina eden bir futbolcunun yeteneği ne olursa olsun Fenerbahçe formasını giymesini yediremiyorum kendime..