Freitag, 28. Oktober 2011

Yakin Mercek-3

Son bölüm forvet hatti icin. Üzülerek tespit ediyoruz ki bu sezonki forvet hatti Fenerbahce'nin son 9 sezon icerisindeki en kötüsü.

Kimse Kezman'dan memnun kalmadi ama, ona destek veren Tuncay vardi sahada. Sonra Deivid oldu. Alex ile birlikte elbette. Guiza aglaltilarak gonderildi ama, Bienvenu'den rahat iki gomlek ustundu. Maalesef Alex'li sistemin ve sansizliklarin kurbani oldu. Niang ise degil son dokuz sezonun bu takimda izleyebildigim en iyi hucum oyuncusuydu. Alex'li takimda oynayacak golcu oyuncuda olmasi gereken hersey vardi ve bunun hakkini vererek oynadi. Tabii butun bu donemlerde bir de formda bir genc Semih vardi yedek kulubesinde. Alex ise ya da daha genc ya da daha formdaydi.

Bu sezon ise, bir son dakika transferi olan Bienvenu cok yetersiz kaldi. Gelisir mi; belki ama bu zayiflamisligimizi kaldirmayacak ortadan. Semih son yillarin en formsuz sezonunda. Alex ise elbette bir yil daha yaslandi.

Buyuk oranda Cristian'in ve Caner'in ekstra performanslarina muhtac karsilasmalar yasayacagiz. Ve bu sezon sampiyonluk kaybedilirse bu forvet hattindan kaynaklacak. Lugano veya Luciano gibi bir hucum silahimizin da artik olmadigini unutmayalim.

2 Kommentare:

mustafa halıcı hat gesagt…

Sezon başı yaşanan sıkıntılara değinmeden kestirmeden şunu söyleyeyim; tasarlanan kadro bu kadro, planlanan oyun bu oyun değildi. İlk 11 de banko oynayacak ve mevkilerinin doldurulması çok kolay olmayan 4 oyuncusunu (hem de şu an en çok problem yaşadığı söylenen) mevkilerdeki 4 oyuncusunu kaybetti. Bunların 3 ü geçen sene ilk 11 başlayan direkt oyuncular, yani takımın neredeyse %30'u. Buna rağmen bu takım geçen sezondan daha iyi bir başlangıç yaptı lige. Emre, Gökhan, Topuz sakatlıkları, Alex, Bienvenu ve Semih formsuzlukları nedeniyle hiç katkı yapmamalarına rağmen. Bu takım geçen sene 5 maçtan 3 puan çıkarıp ciddi bir hayal kırıklığı yaratmıştı.
Trabzonspor 3-2 Fenerbahçe
Kayserispor 2-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş
Fenerbahçe 0-0 Galatasaray
Bursaspor 1-1 Fenerbahçe

8 haftası biten sezonda, geçen sene sıfır puan çıkarılan Kayseri ve Antep deplasmanlarından 6 puan çıkarmak ve Beşiktaş deplasmanını bitirip hala namağlup lider olmak az şey değildir bence. Evet forvette ve stoperde sıkıntı yaşıyoruz ama Gökhan,Emre, Topuz, Alex ve Semih form tutunca bu takım tutulmaz olacaktır yine. Üstelik sadece 2 kulvarda yarışacağımızı düşünürsek bu kadroyu yeterli gördüğümü söyleyebilirim.

Bolat hat gesagt…

dostum son derece haklisin, meseleyi neresinden elealirsan o noktada one cikartilacak seyler bulursun. bu senin bahsettiklerin de cok yalin bir gercek son derece hakli ve bu sezonun gozardi edilmemesi gereken olumlu guzel yanlarindan. o eksikliklerin yaninda elbette geriye kalan haftalarda bir de kadroda olan ama sakatliklar yuzunden faydalanamadigiz bir cok oyuncu var elimizde. ornegin gokhan, emre, topuz...

ama son kertede haklisin. gecen sezondan bu yana cok daha ilerideyiz. one cikartmaya calisirsak bircok da ovemebilecegimiz ve mutlu olabilecegimiz pozitif taraflarimiz var.