Samstag, 15. August 2009

Bayern München-Werder Bremen


Bundesliga'da bu hafta birbirinden önemli maclar. Hamburg-Dortmund, Leverkusen-Hoffenheim gibi. Ama hic süphesiz bir mac var ki, aslinda yavas yavas bir klasik olma yolunda ilerliyor ve bu haftanin da en önemli karsilasmasi. Bayern München'in evinde Bremen ile yapacagi karsilasmadan bahsediyorum.

Gecen sezon, Allianz Arena'da, Bayern, 5-2'lik cok agir bir yenilgi almak zorunda kalmisti. Bremen'in isi bu sezon bu kadar olmayacak; hem Bayern güclendi hem de Bremen, Diego'yu kaybederek büyük bir güc kaybina ugradi.

Ama yine de her zaman canini sikmayi basarmistir, Bremen Bayern'in...

Iki tarafta da eksik var. Van Bommel sakat. Ribery de hala 90 dakika oynayacak seviyede degil. Van Gaal, 10 numara pozisyonunda bugün muhtemelen Müller'i kullanacak. Forvette Gomez yine sahada olur, onun partneri ise, emin olamamakla birlikte Olic olacaktir diye düsünmekteyim. Klose saniyorum kulübede oturur. Eksik olan Van Bommel'in yerine herkes Timoschtschuk'u beklemekte ama Van Gaal burda da bir süpriz yapabilir ve onu sahaya sürmeyebilir.

Van Gaal'in oyun anlayisinda bekler cok önemli. Sag veya sol kanatta önce yogun paslarla rakip takimi kümelestirmeye calisiyorlar, ve rakip bu tuzaga düserse, bosalan kanattaki beke ters bir top atiliyor ve o da ileriye cikarak hücuma katiliyor. Lakin bu sefer, Braafheid ve Lahm'in karsisinda Marin ve Özil gibi iki tane cok tehlikeli isim var. O kadar rahat hücuma cikamayacaklardir.

Bremen'in de eksikleri cok. Naldo sakat. Zaten stabilite sorunu yasayan Bremen defansi icin daha da büyük bir handikap bu. Ben pek sevmem ama hocasinin cok güvendigi Boenisch de sakat. Onun yerine Tosic oynayacak solbekte...

Iki takim da henüz oturmus degil. Ama ilk görüntüler, Bayern'in Bremen'e nazaran daha iyi oldugu yönünde... Evinde oynuyor olmasini da göz önünde bulundurursak, Bayern'in favori oldugunu söylebiliriz. Ama kagit üzerinde bunlar. Benim hislerim Bremen'in Bayern'in canini yeniden sikacagi yönünde.

Keine Kommentare: