Dienstag, 29. Dezember 2009
Entelektüel olmak bu kadar kolay mi?
"Teknik adamlarımız arasında en entelektüellerinden birinin Tolunay Kafkas olduğu konusunda büyük çoğunluk hemfikirdir herhalde...."
Böyle demis Mehmet Demirkol bugünkü yazisinda (29/12/2009, Milliyet). Bu kadar kolay mi entellektüel olmak. Biraz daha düzgün Türkce konusmasi, havaalaninda, takimla birlikte yaptigi yolculuklarda kolunun altinda hep bir kitap tasimasi yeterli midir bir insanin entelektüel olarak nitelendirilmesi icin.
Benim icin entelektüel misal, Etyen Mahcupyan'dir, Murat Belge'dir... Ve o kalibredeki diger isimlerdir. Standarti evrenseldir ve futbol dünyasi, akademi dünyasi, siyaset dünyasi vs. tarzinda ayrismaz. Futbol dünyasindaki bir ismin de, mesela bir oyuncunun, siyasi paradigmalar üzerinde fikir sahibi olmasi, gerektigi zaman elini tasin altina koymasi, cesitli sivil toplum hareketlerine üye olup örnegin Diyarbakir'daki bir Kürt Sempozyumuna veya Sinop'taki bir cevre yürüyüsüne katilmasi gerekir, vakit buldukca... Onlara vakit olmuyor mu, o zaman futbol dünyasindaki kimi bazi haksizliklar ve esitsizlikler üzerine kafa yormali, calismalar yapmali ve eyleme gecmelidir.
Bu anlamda futbol basininda benim görebildigim bir tek Tanil Bora bu sifati hak etmektedir, futbolcu veya teknik direktör anlaminda ise entelektüel olarak nitelendirilebilecek kimse yoktur.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
2 Kommentare:
Roberto Carlos'un elini tiksinerek iterken ki entellektüelliğinden bahsediyor herhalde kendini her şeye başka bakmak zorunda hisseden entellektüel gazeteci.
dediklerinde haksız değilsin. ancak, mehmet demirkol'un entelektüelin karşılığı aydın ola gelir. en entelektüeli diyor mehmet demirkol. aydın teknik direktör, entelektüel teknik direktör demiyor. yani içlerinden en aydını. aydınlık sıfatının yokuşunda en yukarda olan. tabii o sıfatın parkuru 1000 km iken tolunay kafkas, bunun 2. km sindedir o ayrı. geride kalanları sen düşün :)
Kommentar veröffentlichen