Sonntag, 9. August 2009

Daum'dan alisildik hamleler


Daum'un genel anlamda iyi bir hoca oldugunu düsünüyorum. Bunu tekrar tekrar söylemenin manasi yok herhalde...

Ama onunla cok mutlu olmadigimi da söyledim, ta ilk geldigi günlerdeki yazdigim postta... Cünkü Ben Fenerbahce'ye ezberleri bozan, kliselerin disinda isler yapan, anlamli bir futbol felsefesi olan ve bunu gözü kara bir sekilde takip eden bir hoca isterdim... Bkz. Louis Van Gaal.

Ama Daum ne yapti, yillardir süregittigi sekilde Alex'i yine takimin merkezine otutturdu... Yani Alex zaten hep ordaydi da, Daum bu noktaya yeni bir acilim getirmenin pesine düsmedi... Alternatif arayislarina girismedi. Baska?

Gökhan Gönül'ün yoklugunda bir Aragones hamlesi olan Ali Bilgin'i sagbekte oynatti yine. Aragones'in saha ici dizilisine de sadik kaldigini gözden kacirmamak gerek. Sadece degisen isimler var birkac tane. 'Madem bu kadar dogru isler yapiyordu Aragones; o halde neden basarisiz oldu' sorusu mesru biz zemin kazanmaktadir bu durumda. 'Sorun hocanin oyuncularla olan iliskileriydi' cevabi ise sizce tek basina yanit olusturabilir mi?

Bir baska sasirtici olmayan Daum hamlesi de, Bilica atildiktan sonra gerceklesti... Daum, yedekler arasinda bir tane stoper (Bekir) olmasina ragmen, Selcuk'u stoper'e cekti.
Neden, Bekir'e güvenmiyor muydu?
Muhtemelen evet.
Ne zaman Daum, bu takimin genclerine güvenip, onlara sans vermeyi düsünecek?
Hicbir zaman.

2 Kommentare:

Oğulcan hat gesagt…

Ahmet Hocam, öncelikle eline sağlık. Daum'u sen de güzel tanımışsın.

Birkaç sözüm var onları belirteyim:
Alex ile ilgili bence yapılacak pek alternatif yoktu, Daum gelmeden Alex ile sözleşme yenilenmişti bile.

Bence Aragones'in belirttiğin dışında bir eksisi daha vardı: 'Brezilyalılar'. Malum, Semih'i her zaman geride bırakınca oyuncular ister istemez gerildi. Onun dışında Daum zaten Brezilya'dan adam getiriyor.

Türkiye'yi ve takımları gerçekten iyi tanıyor. Bekir mevzusuna gelince: Bekir'in bu takım için yeterli olmadığını düşünüyorum. Yine de rotasyon bakımından yer doldurur. Can ve Yasin'den iyidir.

Daum'un güvenmediği sadece gençler değil, yaşlılara da güvenmez. Sezon içerisinde, Carlos'u yedek görmek süpriz olmaz bence.

Teşekkürler.

Bolat hat gesagt…

ben size tesekkür ederim hocam. Eklmeniniz icin.