Sonntag, 12. Juli 2009

90 Dakika ve Hincal Uluc'un hezeyanlari


Bilindigi gibi NTV'nin kult yapimi 90 Dakika'nin bitirilmesine karar verildi... Buna programin sac ayaklarindan biri olan Hincal Uluc cok öfkelenmis...

Her zamanki sacma sapan komplo teorilerini de ihmal etmemis elbette... Konuyla ilgili yazisinda Hincal Uluc önce Hasmet dostuna atifta bulunmus:

"...Haşmet geçen pazartesi harika bir yazı yazdı.. 'Forma giymiş patronlar' diye.. 'Yeni sezon başlarken, spor medyasında 'Kirli' bir temizlik başlayacak' diyerek.."

Ama esas gelmek istedigi noktayi arkasina saklamis:

"...Onunla bağlayarak dediler ki..
'NTV'nin bağlı olduğu Doğuş'un patronu Ferit Şahenk, maçlarda kendini kaybedecek kadar fanatik bir Fenerlidir. 90 Dakika ise, içlerindeki Fener gönüllüsü Mehmet Yılmaz dahil Aziz Yıldırım'ı fena eleştiriyor. Aziz baskı yaptı. Bitirtti..'..."

Tabii yazisinin gerisinde Hincal Uluc kurnazligi da elden birakmiyor... Kaynagi ne oldugu belli olmayan, muhtemelen ya o iyice eskimis beyninin hezeyanlarindan ya da bir masa arkadasinin sallamasindan hareketle, Aziz'in baski yaparak 90 dakika'yi bitittirdigi camurunu ortaya atiyor önce sonra da su lafi söyleyerek kendisi aradan siyrilmaya calisiyor:

"...İhtimal vermem..
Ferit Bey dostum.. NTV Yönetim Kurulu Başkanı ki, o da Fenerli'dir, Erman Yerdelen enseye tokat denecek ölçüde 40 yıllık arkadaşım.. Bunca yıldır program yapıyoruz.. Söylediklerimizden rahatsız olsalar, yahu şaka yollu ima ederler.. Hatırlamıyorum.. Hele Erman, tersine, hep alkışladı....."

Dostlariyla arasini acmiyor... Olaya ihtimal vermedigini söylüyr... Sonra da esas kizginliginin kaldirilmasina degil, kaldirilma sebebine oldugunu söylüyor:

"...Beni kızdıran, öfkelendiren, bitişin şekli..
12 yıldır "Gık" demeden, 500 program yapan Hıncal, işine son verildiğini Vatan gazetesinde okumamalıydı..
Biz, oradaki dostlarımız, Patron Şahenk, Yönetim Kurulu Başkanı Yerdelen, Genel Müdür Cem Aydın tarafından uğurlanmalıydık.. Haşmet'e, Mehmet'e ve bana, yayında birer çiçek verilerek teşekkür edilmeliydi..
Biz de, bu ekran cehenneminde 12 yıl arkamızda duran NTV yönetimine ve seyircilerimize teşekkür etmeli, el sallayıp veda etmeliydik....."

Sirf bu tarafini ele alirsak cok anlasilir, cok hakli itirazlar... Ama madem sikintin budur ne diye önce Hasmet'in karnindan konusmalarina yer veriyor, arkasindan da ne idügü belirsizlerin kusmuklarina yer veriyorsun kösende; Aziz baski yapti bitittirdi seklinde...

Hincal, kanalin programi kaldirma gerekcesini ise hic inandirici bulmamis üstelik:

"...Ekonomik kriz, NTV'yi de vurmuş.. Bizim program pahalı gelmiş. Yerine daha ucuzunu koyacaklarmış..

Ayip...."

Simdi bu parcalari altalta toplayalim yeniden:

1. Uluc, önce Hasmet'in yeni sezon öncesinde kulüb baskalarinin baskisiyla takim formasi giymis medya patronlarinin kanallarindan temizlige gidecegini söyledigi yazisina yer vermis...

2. Arkasindan da kimin söyledigi belli olmayan mide bulandirici bir kahvehane dedikodusunu ortaya atmis...

3. Sonra kendince patronu ve kanal yönetimindeki dostuyla olan iliskisini bozmamak adina onlara inandigini ve böyle bir iddiaya ihtimal vermedigini yazmis...

4. Ama ne hikmetse kanalin aciklamalarini da hic inandirici bulmamis... Sonra da dömeni yok aslinda ben bitirilmesine degil de bitirilis sekline kiziyorum diye ortaya karmakarisik, corba gibi bir yazi birakmis...

Madem derdin bitirilis sekli, o zaman ne Hasmet'in iddiasina gerek görürsün ne de o sacma sapan dedikoduyu yazmaya...

Ama hepimiz biliyoruz ki Uluc'un derdi bunlar degil... Onlar sadece kurnazlikla o cirkin ve igrenc iddianin pisliginin üzerine bulasmasini önleme cabasi... Yoksa aciktir ki, Galatasaraylilarin büyük bir cocungulu gibi Hincal Uluc da tüm medyayi Aziz Yildirim'in parmaginda oynattigina inanmak ister/ inanir..

-Sabah Gazetesi spor servisinin basinda hasta Galatasarayli Emrah Kayalioglu...
-Vatan Gazatesi spor servisinin basinda Galatasarayli Ibrahim Seten...
-Hurriyet Gazatesi spor servisinin basinda bir baska Galatasarayli Esat Yilmaer...
-NTV Spor'un basindaki isim Fuat Akdag, bildigim kadariyla Besiktasli...
-Zaman Gazetesi ezelden ebede Galatasaray sempatizanidir, biraz da Hocalarinin ve cemaatlerinin etkisiyle cünkü, o cemaat elemanlarinin zamaninda en fazla cöreklendigi yer idi Galatasaray...
-Haberturk'un basindaki isim Halil Özer'in de Galatasarayli oldugunu biliyoruz...

Bir tek Milliyet'in basindaki Cem Sengül ile iligli bir fikrim yok... Ama onun disinda gördügünüz gibi neredeyse bütün büyük medyanin spor servislerinin basinda Galatasarayli isimler var... Burdan tabii su yorum cikmasin; aslinda medya Galatasarayli...

Sunu soruyorum sadece: Bu nasil Aziz Yildirim etkisidir ki, spor servislerinin basindaki isimlerin cogunlugu Galatasarayli?

3 Kommentare:

Fabio Luciano hat gesagt…

önceliklebilmiyorum tam da emin değilim ama fuat akdağ,ibrahim seten ve esat yılmaer'in fenerbahçe'li olduklarını sanıyor(d)um.

hıncal uluç ile ilgili ise söylenecek ne var ki...konuyla ilgili papazın çayırı'nda ve uche'nin blogunda yazdığı yazılar var.linklerini kendi blogumda verdim.

her şeyi aziz'den bilme hastalığına yakalananalara acil şifalar diliyorum...

Bolat hat gesagt…

Esat Yilmaer ve Ibrahim Seten'in Galatasarayli olduklarina eminim, burda hic süphem yok...

Ama Fuat Akdag da yaniliyor olabilir, o konuda ben de emin degilim acikcasi...

Bolat hat gesagt…

Sevgili Ismail,

sizden sonra yeniden dolastim baktim nette hakikaten Fenerbahceli oldugu yönünde de yazilar var kendisiyle alakali... Ben yanilmis da olabilirim... Halbuki cok emindim...