Donnerstag, 12. März 2009

Galatasaray'a yazik oldu...

Galatasaray ligtekinin aksine UEFA'da basarili bir sekilde yoluna devam ediyor. Uzun bir süresini 10 kisi oynadiklari Hamburg deplasmanindan 1-1 gibi oldukca avantajli bir skorla dönmeleri süphesiz kutlanasi bir durum.

Hamburg anlasilan o ki son iki karsilasmada yedigi 7 golle bir hayli özgüven krizine girmis. Cikmalari icin de kazanmalari lazim. Bu karsilasmada da bu özgüven sikintisinin izlerini yogun bir sekilde gördük. Kendi evinde Bayern gibi bir takima dahi sahayi dar edebilmis bu ekibin koca bir ilk yarida kaydeger hicbir aksiyon sergileyememesi, biraz kipirdanir gibi olsa da on kisi kalmis rakibi karsisinda beklenir bir baski kuramamasi bunun neticesi.

Galatasaray ise oyun anlaminda cok birsey sergiyelemediyse de, Hamburg'a nazaran daha deneyimli, stresle daha iyi basacikabilen, daha "olmus" bir takim görüntüsündeydi... On kisi kalmis olmaktan öte , Emre Asik atildiktan sonra "hakiki" tek bir stoper olmadan skoru koruyabilmek, sans oldugu kadar döktükleri alinterinin ve mücadelenin mükafatiydi. Öyleki gole ihtiyaci olan ve sahada bir kisi fazla olan Hamburglularin sahip olmasi gereken ikinci toplari genelde Galatasarayli oyuncular elde ediyorlar...

Simdi Hamburg Istanbul'a gelecek... Bir hayli endiseli durumdalar. Istanbul cehenneminden cikmak hic de kolay olmayacak diyorlar... Dahasi bu isin onlar icin artik cok zor oldugu kanaatinde büyük bir cogunlugu... Ben de bu macin arkasindan benzeri düsünceleri tasiyorum. Eslesme sonrasi az da olsa Hamburg'u daha sansli görüyordum, ama bu macin isiginda düsüncelerimin degistigini söyleyebilirim. Hamburg sadece kendi özgüven kaybindan degil, berbat savunmasi ve "Galatasaray" ismine karsi duydugu saygi ötesi korkudan dolayi, Galatasaray karsisinda artik daha dezavantajli durumda, nazarimda.

1 Kommentar:

cikkoleite hat gesagt…

Orta sahan savastigi zaman her zaman ayakta kalirsin kural bu.Ayhan´in Baris´in basmadigi yer yoktu sahada.Farki yaratan orta saha oyunculari oldu bana göre.