Donnerstag, 19. März 2009

Bir turdan daha ötesi...

Galatasaray, bilindigi üze, sayet bugün Hamburg'u elerse UEFA'da ceyrek finale kalan takimlar arasina adini yazdiracak. Bu anlamiyla cok önemli bir mac, bu geceki mac. Ama isin derinine inersek, esasinda cok daha baska seylerde ifade eden bir karsilasmayla karsi karsiyayiz.

Hafta sonu oynanan Trabzonspor macinda galibiyetin kil payi kacirilmasi, esasinda Galatasaray camiasinin su anda ne kadar kirilgan bir zemin üzerinde hareket ettigini gösteriyordu... 2-5'lik Kocaelispor hezimetinin arkasindan kimi bazilarinin hatta fasistce cikislariyla kovduklari Skibbe'nin yerine gelen Bülent Kormaz'a karsi Lincoln'ü kenarda otutturdugu icin öfke kusulmaya baslanmisti. "Lincoln oynatilsaydi mac kaybedilmezdi" önermesinden hareketle daha cok bu isyanlar mayalaniyordu. Halbuki, Skibbe gittikten sonra etegi zil calanlar ve "iste büyük Kaptan", "Galatasaray'in aradigi ve ihtiyaci olan bu 'ruh' baska birsey istemez" gibilerinden nutuk atanlardi bunlarin bir kismi yine...

Bu durum, bugün Hamburg karsilasmasinin olasi bir olumsuz halinde camianin ve taraftarlarinin nasil tepkiler vereceginin de görüntüsünü sunuyor bizlere... O yüzden Galatasaray, bugün sayet Hamburg'u gecerse mütemadiyen ertelenmekte veya palyatif cözümlerle (Skibbe'nin gönderilip Bülent'in getirilmesi gibi) üstü örtülmeye calisilmakta olan kriz halinden uzaklasmak adina bir hayli önemli bir adim daha atmis olacak. Aksi taktirde, daha birkac gün önce el üstünde tutulan Bülent'in kovulmasi gerektigi tartismalari yapilmaya baslanip, yeni bir krizin esigine dogru sürüklenecek....

2 Kommentare:

musti336 hat gesagt…
Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.
musti336 hat gesagt…

Bence Bülent Korkmaz bazılarını çok erkenden karşısına aldı.. Bülent Korkmaz-Galatasaray birlikteliğinin "can ciğer kuzu sarması" şeklinde gitmeyeceğini biliyordum ama bu kadar çabuk olmasını da beklemiyordum..

Bugün Galatasaray elenecek olsa, elinde stoperi olmadığı halde, stoperde yaptığı tercih yüzünden ağır bir şekilde eleştirilecektir Bülent Korkmaz, ironik bir şekilde tabii..

Kazanırlarsa belki şöyle bir avantajları olur; camianın ligden çok UEFA'yı önemsemesinden dolayı Bülent Korkmaz'ın buradan elde edeceği kredi, bir sonraki eşleşmeye kadar, ligdeki her türlü olumsuz sonucun garantörü olur.. Ayrıca Galatasaray'da motivasyon öğesi çok çok önemli bir yerde olduğu için buradan çıkacak bir galibiyet veya turu getirecek bir sonuç, bundan sonraki turlar için de bir doping etkisi yaratabilir..