Freitag, 6. Februar 2009

19. Hafta'da TSL...!

Yine bir haftasonu geldi catti. Simdiye kadar ki tahminlerimde hic de icacici sonuclara ulasamamissam da, tahmin yürütmek konusunda israrliyim...

Haftanin acilis maci Trabzon'da. Herkesin favorisi Trabzon, elbette. Ama ben flash bir tahminde bulunacagim ve bu macta Ankaragücü'nün Trabzon'dan en az beraberligi kotaracagini iddia edecegim.

Cumartesi üc mac var. Sirasiyla; Hacettepe-Eskisehir, Sivas-Kocaelispor ve Galatasaray-Kayserispor. Ilk mac ile ilgili hemen tahmine gecelim: Eskisehir. Bu ayni zamanda bir temmenidir de. Sivas-Kocelispor maci icin ise, tabii ki ben de cogu kimse gibi Sivas diyecegim, ama Sivas'in son haftarin yogun temposundan ve özellikle de Galatasaray'la olan kupa mücadelesinden bir hayli darbeli ciktigini, en azindan mental anlamda, düsünüyorum. Ve bu durum onlari etkileyebilir. Keza Sivas oyun anlaminda da kac haftadir aslinda olumlu sinyaller sunmuyor. Aksamki önemli mücadelenin ise ben beklenilenin aksine cekismeli olmayacagini ve Galatasaray'in Kayseri'yi rahat gececegini düsünüyorum. Kayseri, bir proje olarak türk futbolu icin cok önemli ama maalesef istenileni bir türlü veremiyor ve bu Galatasaray karsinda da devam edecek.

Pazar cok güzel mücadeleler olacak. TV'den verilmedigi icin izleyemeyecegimiz bir Gaziantep-Ankara maci var mesela. Gecen haftaki oyunlarin bakarsak Antep favori. Lakin Ankara'yi da cok yabana atmamak lazim. Tahminim beraberlik yönünde.

Bir diger iki kiymetli takim arasinda oynanak olan mac ise Genclerbirligi-Bursapor mücadelesi. Bursasporlu taraftarlarin Samet Aybaba'nin yüzünü dahi görmeye tahammül edemeyecegi düsüncesindeyim. Ama sonuc galiba onlar adina üzücü olacak. Dilerim bu kötü gidis Ertugrul Hoca'ya taninan kredinin tükenmesine yol acmaz.

Antalya-Denizli maci ilgimi en az ceken karsilasmalardan, tahmin de yapmayayim en iyisi. Kapanis maclari ise Besiktas ve Fenerbahce'nin Konya ve Belediye'yi yenmesiyle sonuclanacaktir.

Keine Kommentare: