Freitag, 23. Januar 2009

Türkcell Süper Lig yeniden ve tahminler...

Uzun bir devre arasindan sonra (saniyorum 6 haftalik) mesin yuvarlak yeniden sahaya iniyor. Futbolseverler icin bu aralar elbette özleticidir. Türkcell Süper Lig'i gibi bir lig dahi özlenebilmektedir.

Bunun yaninda cok da heycanli bir acilis haftasi bizleri bekliyor. Acilis maci Ankaraspor ile Konyaspor arasinda. Fenerbahce'nin Trabzon ile, Sivas'in da Galatasaray ile oynayacak olmasi ve cuma maci olmasi hasabiyle bosalan dördüncü naklen yayin kontenjanini doldurmak Ankaraspor ile Konyaspor'a düsmüs. Temposu cok yüksek bir karsilasma beklemiyorum. Ve öyle tahmin ediyorum Ankaraspor 3 puani kazanan ekip olacak.

Cumartesi günü ise öglen saatinde oynanacak cok önemli bir macla basliyor. Sivasspor-Galatasaray. Hemen herkes Sivas'in sayet bu sezon gecen seneki gibi büyükler karsisindaki basarisizligini sürdürmez ve onlardan da puan almasini bilirse zirvedeki sansinin cok ciddi oldugu kanaatinde. Keza Sivas bu sene simdiye kadar Fenerbahce'den 3, Tranbzon deplesmanindan da 1 puan cikartti. Galiba Besiktas ile de Istanbul'da berabere kalmisti. Oldukca iyi sonuclar. Ama ben yine de Galatasaray karsisinda Sivas'in sonuca gidebilecegini sanmiyorum. Beraberlik degil, hem de 3 puan sari kirmizililara. Günün ayni saatinde yapilacak diger üc karsilasmada da, iki evsahibi Ankaragücü ve Kayserispor sirasiyla Antalyaspor ve Genclerbirligi karsisinda galibiyet elde ederken, Eskisehir-Gaziantepspor karsilasmasi beraberlikle biter tahminindeyim.

Günün kapanis maci Besiktas ve Denizli arasinda ve bence tahmin yürütmeye de hacet yok sonucla ilgili.

Pazar günün ilk iki karsilasmasi Bursaspor-Belediye ve Kocalelispor-Hacattepe karsilasmalariyla ilgili hic ahkam kesme taraftari degilim. Aksam ki mac ise cok önemli ama gönlüm Fenerbahce'den yana oldugu icin akli bir tahmin yürütmeden uzak olacagimi itiraf etmeliyim. Gönlüm Fenerbahce'nin kazanmasini isterken, hislerim sanki takilacagimiz yönünde.

1 Kommentar:

musti336 hat gesagt…

Biz de bi tahmin yapalım :)

Ankaraspor-Konyaspor: 1
Sivasspor-Galatasaray: 0
Ankaragücü-Antalyaspor: 0
Kayserispor-Gençlerbirliği: 1
Eskişehirspor-Gaziantepspor: 0
Beşiktaş-Denizlispor: 1
Bursaspor-İBB: 1
Kocaelispor-Hacettepe: ?
Fenerbahçe-Trabzonspor: 1

Sivasspor-Galatasaray maçında beraberlik dışında, Sivasspor'un kazanma ihtimali, Galatasaray'ın kazanma ihtimalinden daha uzak geliyor bana da..

Eskişehirspor, seyirci desteğini de arkasına alırsa devre arasında sorunlar yaşayan Gaziantespspor'u yenebilir..

Bursaspor'dan bayağı bir ümitliyim ikinci devre.. Evindeki ilk maçı kazanaır gibi geliyor bana..

Fenerbahçe ise Trabzonspor'u yenecektir.. Bana bu tahmini yaptıran ise Kadıköy.. Eğer taraftar, bilet fiyatlarına rağmen stadı doldurursa rahat kazanırız..