Montag, 19. Januar 2009

Podolski Köln'de...


Podolski re-loaded de diyebilirdik basliga. 3 yillik aradan sonra Podolski yeniden ren sehrine dönüyor, yuvasina, Podolski oldugu yere. Dogrusunu isterseniz ben bu trasnferin mümkün oldugunu düsünmüyordum hicbir zaman. Bayern 10 milyon Euro'ya transfer etmisti kendisini ve en az bu rakama tekrar satmak istiyordu. Cünkü Podolski'den futbolcu olarak verim alamamislardi ( 3 sezonda toplam 12 gol) bir de maddi anlamda zarar etmek istemiyordu elbette bu isin sahi Hoeneß. Ama anlasilan o ki, Köln'ün 7,5 Milyon Euro'luk fiyatina "fit" olmuslar. Bu da sasirtti beni, 7,5 milyon Euro tek bir oyuncu icin ve FC Köln. Birbirlerine cok uzak kavramlar aslinda. Bu da gösteriyor ki, Daum-Meier ikilisi, Köln'ü sinif atlatma cabasini oldukca ciddiye aliyorlar. Podolski bu paraya deger mi, Köln'e ne kadar faydali olur kisimlarini simdilik bir kenara birakarak, Podolski'nin transferle ilgili kendi web sayfasinda yaptigi aciklamayla kapatalim:
"Köln'le 1. Temmuz 2009 tarihinden gecerli olacak sekilde bir anlasmaya vardik. Önümün ne olacagini belirleyen ve üzerimdeki spekülasyonlara son veren bir karara varilmasindan ötürü cok memnunum. Daum ve Meier ile yaptigim görüsmeler cok olumlu gelismisti ve klubün konzeptinden etkilendim, ikna oldum. Ama yaza kadar tüm konstrasyonumla Bayern'e hizmet edecegim"

2 Kommentare:

musti336 hat gesagt…

Belki Bayern'de yapamadı, evet ama Köln'ün de kendisine biraz dar geleceğini ve en fazla iki sezon içinde tekrar bir üst level'dan bir takıma transfer yapabileceğini düşünüyorum kendisinin..

Bolat hat gesagt…

Sizden cok farkli olmamakla birlikte ben de söyle düsünüyorum: Bayern'de yapamadi cünkü Podolski'nin kapasitesi ancak bu kadardi. Ama öbür taraftan bütünüyle gözden cikartilacak bir oyuncu da degil. Hamburg ve Stuttgart gibi takimlar esas onun yerleri ama Köln'de potansiyel olarak bir süre sonra bu seviyeye gelecektir saniyorum, bu Meier-Daum ikilisiyle.

Bunlari Post olarak yazcaktim ama madem sirasi geldi böylece söylemis oldum:)