Sonntag, 14. Dezember 2008

Serdar Bali ve Hakemler....

Serdar Bali'yi ilk defa Lig Tv'de maclari yorumlarken tanidim, bundan iki sezon veya üc sezon evvel. Cok üzerinde durmamistim o vakit. Sonralari, Show Tv'de yayinlanan ve benim futboldan daha cok eglence programi diyerek dikkatle ve severek takip ettigim 6 Pas programinda karsima cikti.

Hakan Can, Hakan Ünsal, Melih Gümisbicak, Gürcan Bilgic ve Ahmet Cakarli gecen seneki program kadrosunun altinci elemaniydi. Meger eski bir futbolcuymus, Trabzonsporlu. Ünlüymüs de. Besiktas'a da transfer olmus. Ama gönlü Trabzon'dan yana. Ve bu taraftarligini hic de üzerini örtmeye gerek görmeden program boyunca yaptigi bütün yorumlarinda ortaya koymustur tüm ciplakligiyla. Onun icin Trabzonspor'un medyada az yer almasi sinirlenme sebebidir, Sivassporlularin bizim takimimiz sampiyonluk mücadelesi veriyor ama hala Trabzonspor'un maclari naklen veriliyor bizimkiler verilmiyor diyerek itiraz etmeleri de deliye dönme nedenidir ve Trabzonspor'un kazandigi kaybettigi bütün maclarda hakemler de yine düsmandir. Her zaman Trabzonspor'a karsi bir kutsal ittifak kurulmus ve bu takim yenilip tüketilmek istenmektedir, ona göre.

Gecen seneki programda verdigi bir sözü yerine getirmis ve bu sezon israrla hakemlere karsi dilini iyice sivrilterek Trabzonspor'un kolay lokma olmadigini kanitlamaya calismaktadir. Neydi pekii o söz: "Bu sezon böyle gecti, ama seneye Trabzonspor cok iyi bir kadro kurarak sampiyonluga oynacaktir, aman ha bu hakemler bu seneki gibi yönetmesinler maclarini Trabzonspor'un yoksa olacaklara karismaz bu camia" mealinde aciktan tehditlerini savuruyordu.

Ve dedigim gibi bu sezon sözünü tutarak Star Gazetesindeki kösesinde her Trabzonspor maci sonrasi hakemlerin mütemadiyen Trabzon'un aleyhine kararlar verdigini iddia etmektedir. Karsilasmanin, yukarda da söyledigim gibi, Trabzonspor'un galibiyetiyle veya maglubiyetiyle bitmesinin hicbir önemi yoktur; sayet Trabzonspor kazandiysa hakeme ragmen kazanmistir. Eger kaybettiyse hakem Trabzon'un üc puanini calmistir. Trabzonspor camiasi veya kendi gazetesi bu kötücül ve aglak provakatif yazilara ne kadar tahammül eder bilemem ama, ben burda kendisinin bu yüz kizartici yazilarini her hafta burda afise etmeye son derece kararliyim.

Ilk önce bu haftaki yazisindan kesitler alalim. Malum, Trabzon dün Bursaspor karsisinda sahadan 2-1 yenik ayrilmis ve sampiyonluk mücadelesinde cok önemli bir 3 puan kaybetmistir. Ve Serdar Bali, bizleri sasirtmamis, kösesinde maglubiyetin bas sorumlusu olarak hakemi hedef göstermistir:

  • "...Kısaca 2-1 kazanacakları maçı sahanın yıldızı olan hakem Abitoğlu’nun yardımı ile 2-1 mağlup bitirdiler...." (Star, 14.12.08, Serdar Bali)

  • "...Kötü de oynasalar, geçmiş 3 maçta verdikleri puanları kötü oyunlara değil, hakemlere feda ettiklerini, şampiyon olmak için onları da yenmelerinin gerektiğini kafalarına sokmalıdırlar... "(Star, 14.12.08, Serdar Bali)

  • "...Buradan bir kere daha sesleniyorum: Ey yönetim; söylüyorum, yazıyorum, anlamıyorsunuz. Futbolcunun cezası kalkıyor, ofsayttan gol yeniliyor ve attığı gol ofsayt deniyor. Uyanmanız için daha ne yapmamız lazım... Size dışarıyı kollayın dedim ama siz anlamadınız. Alın karşılığını görün!!...""(Star, 14.12.08, Serdar Bali)

  • "...bütün camiayı bir araya getirip, kulübe karşı yapılan bu harekata, Trabzon’un büyük lokma olduğunu göstermenin yollarını araştırmalıdır. Hakem olaylarının erken başlamasının belki Trabzon’a çok faydası olacaktır...." (Star, 14.12.08, Serdar Bali)

Evet, ne kadar dehset verici degil mi; bence öyle.

Keine Kommentare: