Sonntag, 7. Dezember 2008

Kirmizi Kafa Konusuyor yine...


Bayern bildigim kadariyla dünya üzerinde en fazla fancluplerine sahip takimlardan birisi. Ama öteyandan, Almanya icerisinde Bavyeralilar disinda hic seveni yok. Tabii bunun icin bircok neden saymak mümkün.

Ama bizim bugün kendisinden bahsedecegimiz sahis da öyle tahmin ediyorm bu Bayern nefretinin önemli nedenlerinden birisi: Uli Hoeness.

Kendisi Bayern München'in menejeri. Bir diger ifadeyle futbol subesinin patronu. Transferleri o yapar, teknik adamlari o belirler, transfer bütcesini o ayarlar vs. Uzun yillar süregiden görevi boyunca oldukca basarili oldugu yadsinamaz. Onunla birlikte Bayern büyümüstür de büyümüstür. Hoeness sonuc odakli baktigimizda takdiri hak etse de, bu sonuca ulasirken kullandigi metod ve üslûpla nefret objesi olmayi yine ayni sekilde haketmektedir.

Hoeness Bundesliga icerisinde Bayern'in tartisilmaz hakimiyetine tehdit olusturabilecek bütün unsurlara karsi düsman davranislar icerisinde olmustur. Onun bu psikolojik savas icerisindeki saldirilarindan Bremen'in menejeri (su anda ismini hatirlamiyorum), Bayer Leverkusen ile cok iyi isler yapmakta olan Daum ve son olarak da Rangnick nasibini almistir.

Ilk saydigim iki kisi ile yasanmis olan polemiklere belki ilerde deginiriz ama bugün bu yazinin yazilma nedeni kendisinin Rangnick ile ilgili söyledikleri.

Bugün "Kult" oldugunu söylenen Doppelpass programina konuktu kendisi ve Rangnick ile ilgili su sözleri sarf etti: "Eger Hoffenheim'in gelisiminde canimi sikacak seyler varsa o da Rangnick'un ukâkaliklaridir". Kendisi laflarinin devamini ise söyle getirmistir:

"Kendisi simdiye kadar calistirdigi bütün takimlarda, ilk yilinda basarili olmus ama ertesi sene kovulmustur. Ayrica, yükseklerde havanin onun simdiki bulundugu yerden daha dar oldugunu anlayacaktir."

Görüldügü üzre Hoeness, takimi Bayern icin potansiyel tehdit olusturacak takimlara karsi her zamanki yaptigi gibi bu sefer de Hoffenheim'a savas acmis durumda. Daha dogrusu Rangnick üzerinden Hoffenheim'a vurma hesabinda. Bakalim bu sefer nereye kadar basarili olacak.
Konununyle ilgili su linkten daha detayli bilgilere ulasilabilir:

Keine Kommentare: